ΚΕΙΚ ΤΟΥΜΠΑΝΟ … ΧΩΡΙΣ BAKING POWDER ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ … ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ CHEF ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΑΓΕΛΙΚΗ !!!

 


Το κέικ που βλέπετε στην φωτογραφία είναι με αλεύρι ντίκελ, χωρίς μπέκιν και είναι με ζαχαρίνη !!!

 

ΥΛΙΚΑ

 

1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκαλιού

2/3 κούπας ηλιέλαιο ή άλλο αραβοσιτέλαιο

4 αυγά

1 ½ κούπα ζάχαρη ή ζαχαρίνη ή στέβια 1:1, για όσους προσέχουν την διατροφή τους

2 βανίλιες

1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού (φυσικό)

1 γεμάτη κουτάλια του γλυκού σόδα μαγειρική

ξύσμα 1 πορτοκάλι

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι ντίκελ που έβαλα εγώ

3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη από την ψιλή πλευρά

2/3 κούπας χοντροτριμμένα καρύδια

1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο κανέλα

¼ κουταλάκι του γλυκού  γαρίφαλο

 

*Φυσικά όποιος επιθυμεί μπορεί να βάλει και ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μπέκιν … και αν επιθυμεί να αντικαταστήσει τα καρότα με μήλα 2 μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα τριμμένα καρότα με τα τριμμένα καρύδια και τα ανακατεύουμε με την κανέλα και το γαρίφαλο.

Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ βάζουμε και χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη ή ζαχαρίνη , έπειτα προσθέτουμε το λάδι ,τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού ,την μαγειρική σόδα , το αλεύρι και τις βανίλιες (σε αυτό το σημείο, όσοι θέλουν να βάλουν και μπέκιν θα πρέπει να το βάλουν) . Ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και μετά προσθέτουμε τα υλικά που έχουμε στο μπολ με τα καρότα και τα υπόλοιπα μέσα. Ανακατεύουμε να ενωθούν και αυτά καλά και βάζουμε το μίγμα σε φόρμα του κέικ βουτυρωμένη και αλευρωμένη.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς , στις αντίστασης , για 40 με 45 λεπτά περίπου και ανάλογα πάντα με τον φούρνο μας. Επίσης μπορούμε να κάνουμε το γνωστό κόλπο με το μαχαίρι για να δούμε αν είναι ψημένο.

SOS : ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΑΩΡΟ !!!

**ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΙΞΕΡ

**ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΕΙ , ΜΕ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ !!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Σχόλια