ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ Ή ΜΗΛΟΥ,SUPER ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΟ !!! Το κέικ αυτό, αν δεν έχετε μπανάνες, μπορείτε να το κάνετε και με μήλα της αρεσκείας σας!!!
Το κέικ αυτό, αν δεν έχετε μπανάνες, μπορείτε να το κάνετε και με 2 μήλα της αρεσκείας σας, τα οποία θα τα τρίψετε στον τρίφτη!!!
ΥΛΙΚΑ
3 μεσαίες ώριμες μπανάνες … από αυτές που σας μαύρισαν και στο τέλος θα τις πετάξετε !!!
Ή 2 μήλα της αρεσκείας σας, τα οποία θα τα
τρίψετε στον τρίφτη!!! Το ζουμί που θα βγάλουν τα μήλα από το τρίψιμο, δεν το βάζουμε στο κέικ.
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ ζάχαρη ( εγώ έβαλα ζάχαρη καρύδας και σε αυτό οφείλετε και το σκούρο χρώμα στο κέικ )
¼ της κούπας ή αλλιώς 60 ml ηλιέλαιο
2 αυγά μεσαία
2 βανίλιες
1 κ.γ. καλά γεμάτη μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις τοποθετούμε σε ένα λεκανάκι και με ένα πιρούνι τις λιώνουμε καλά έτσι ώστε να μην έχουν κομματάκια. ( Αν σας μείνει και κανένα μικρό κομματάκι θα κάνει το κέικ σας να έχει μια ποιο ρουστίκ εμφάνιση).
Αν χρησιμοποιήσουμε μήλα βάζουμε τα μήλα σε ένα λεκανάκι. (Η διαδικασία είναι ίδια )
Βάζουμε στις λιωμένες μπανάνες ή μήλα τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, την σόδα, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Μόλις τα υλικά ενωθούν ρίχνουμε μέσα το μπέικιν και το αλεύρι και με μια σπάτουλα ή μια κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα την ζύμη μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 45-50 λεπτά περίπου και ανάλογα πάντα με τον φούρνο μας . Το ελέγχουμε τρυπώντας το με ένα ξυλάκι ή ένα μαχαίρι.
Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει !!!
Καλή επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου