Κέικ φουντούκι…Μια πρόταση της φίλης μας Kleopatra Kivrakidou




υλικά
  • 200γρ. βούτυρο lurpak
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 340γρ. αλεύρι
  • 100γρ. φουντούκια καβουρντισμένα
  • 60γρ. καφέ εσπρέσσο
  • 50γρ. κονιάκ ή λικέρ πικραμύγδαλο
  • 100γρ. μαύρη σοκολάτα 78%
  • 5γρ. μπέικιν
  • 2 βανίλιες

εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα.
  • Αλέθετε τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια.
  • Σ΄ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5′ μέχρι ν’ ασπρίσουν και έπειτα προσθέτετε ένα ένα τα αυγά.
  • Βάζετε το λικέρ, τον καφέ και συνεχίζετε το χτύπημα.
  • Προσθέτετε το αλεύρι σιγά σιγά και έπειτα το μπέικιν και τις βανίλιες και χτυπάτε.
  • Βάζετε το τρίμμα φουντουκιού τη μαύρη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια και ανακατεύετε.
  • Βάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 45′-50′ μέχρι να ροδίσει. Αφου περάσει ο χρόνο ψησίματος το αφήνετε για ακόμα 5′ μέσα στον ζεστό φούρνο.
  • Το βγάζετε απο τον φούρνο και το αφήνετε να ‘σταθεί’ για 10′.
  • Πασπαλίζετε με λίγο κακάο και τριμμένα φουντούκια και..

Σχόλια