υλικά
- 200γρ. βούτυρο lurpak
- 200γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 340γρ. αλεύρι
- 100γρ. φουντούκια καβουρντισμένα
- 60γρ. καφέ εσπρέσσο
- 50γρ. κονιάκ ή λικέρ πικραμύγδαλο
- 100γρ. μαύρη σοκολάτα 78%
- 5γρ. μπέικιν
- 2 βανίλιες
εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα.
- Αλέθετε τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια.
- Σ΄ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5′ μέχρι ν’ ασπρίσουν και έπειτα προσθέτετε ένα ένα τα αυγά.
- Βάζετε το λικέρ, τον καφέ και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Προσθέτετε το αλεύρι σιγά σιγά και έπειτα το μπέικιν και τις βανίλιες και χτυπάτε.
- Βάζετε το τρίμμα φουντουκιού τη μαύρη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια και ανακατεύετε.
- Βάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 45′-50′ μέχρι να ροδίσει. Αφου περάσει ο χρόνο ψησίματος το αφήνετε για ακόμα 5′ μέσα στον ζεστό φούρνο.
- Το βγάζετε απο τον φούρνο και το αφήνετε να ‘σταθεί’ για 10′.
- Πασπαλίζετε με λίγο κακάο και τριμμένα φουντούκια και..

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου