![]() |
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 250 γρ. βούτυρο γάλακτος μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 βανίλιες
- ½ κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού και το ξύσμα τους από αυτό που θα πάρετε το ξύσμα χυμό …όσο βγάλει
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο περισσότερο, αν χρειαστεί)
- 1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
- 2 αυγά για του άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και μετά προσθέτετε τους κρόκους.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε στο μίγμα με την ζάχαρη, το βούτυρο και τους κρόκους , τη σόδα διαλυμένη στο λεμόνι ή πορτοκάλι, την αμμωνία την διαλύουμε στο χλιαρό γάλα προσθέστε τις βανίλιες και το ξύσμα. Μεταφέρουμε το μείγμα… αν χρειάζεται … σε μπολ που θα μπορούμε να ζυμώσουμε άνετα .
- Προσθέστε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά.
- Βάλτε το αλεύρι σε δόσεις και ζύμωσε το μείγμα.
- Άφησέ το να ξεκουραστεί περίπου 30 λεπτά.
- Πλάσε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλετε, βάλτε τα σε ταψιά που έχετε στρώσει με λαδόκολλα
- Χτυπάτε 2 αυγά και με το μίγμα αυτό αλείφετε τα κουλουράκια χρησιμοποιώντας πινέλο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15'-20' μέχρι να πάρουν χρώμα.
TIPS
Προσοχή: Μη βάζετε τα κουλουράκια πολλή
κοντά και μην τα κάνετε πολλή μεγάλα …φουσκώνουν και θα σας κολλήσουν.
Καλή επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου