Ζαμπονοκασεροτυρόπιτα σε φόρμα του κέικ!!!




Υλικά
Στερεά υλικά γέμισης:
10 φύλλα κρούστας ή ένα πακέτο τον 500 γρ. όσα έχει μέσα βάζω εγώ
200 γρ. σαλάμι ή άλλο αλλαντικό επιλογής σας
300 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. διάφορα ανάμεικτα τυριά ημίσκληρα, τριμμένα (επιλογής σας)
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρεδάκια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Υγρά υλικά για να περιχύσουμε τη πίτα:
4 μεγάλα αυγά
150 ml γάλα 
150 ml λάδι σπορέλαιο  ή (100 ml σπορέλαιο και 50 ml ελαιόλαδο)
150 ml σόδα αναψυκτικό (περίπου ½ μεταλλικό κουτί)
***βούτυρο για άλειμμα φόρμας***
Εκτέλεση
Στερεά υλικά γέμισης:
 Θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι και τη μεταφέρετε σε ένα μπολ. Κόβετε το σαλάμι σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνετε στο μπολ με τη φέτα. Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και τις πιπεριές σε μικρά καρεδάκια. Αναμιγνύετε καλά το μπέικιν πάουντερ με το σιμιγδάλι, τα προσθέτετε στο το μείγμα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά της γέμισης. 
Για τη συναρμολόγηση:
 Παίρνετε ένα ένα φύλλο, το απλώνετε στο πάγκο εργασίας σας και, χωρίς να το βουτυρώσετε, το πασπαλίζετε από πάνω με 3-4 κ.σ. από τη στερεή γέμιση . Με τα δυο σας χέρια, δεξιά και αριστερά, μαζεύετε το φύλλο, διπλώνοντάς το από τη μικρότερη πλευρά σαν βεντάλια. 
Το τοποθετείτε αφράτο, χωρίς να το πιέσετε, στη βάση μιας λαδωμένης ή βουτυρωμένης μεγάλης φόρμας του κέικ ( εγώ βάζω φόρμα 28 νούμερο ) και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο τοποθετώντας το κάθε φύλλο , βεντάλια πάνω από τα προηγούμενα, ένα από τη μια πλευρά και ένα από την άλλη στο κύκλο της φόρμας μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η στερεά γέμιση .
Υγρά υλικά:
 Στο ίδιο μπολ που είχατε τη στερεή γέμιση φέτας χτυπάτε καλά τα αυγά, προσθέτετε το γάλα, τη σόδα και το σπορέλαιο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως .
Τρυπήστε με ένα μαχαίρι τα στρωμένα φύλλα σε διάφορα σημεία και τραβήξετε τα με την βοήθεια του μαχαιριού ελαφρός και σιγά -  σιγά από τα τοιχώματα της φόρμας να περάσει το υγρό μέχρι κάτω .
 Με μια μεγάλη κουτάλα αδειάζετε προσεκτικά το υγρό μείγμα πάνω στο μείγμα μέσα στη φόρμα. Μπορεί το υγρό μείγμα να σας φανεί υπερβολικό αλλά θα απορροφηθεί από τα φύλλα. Πριν βάλετε την φόρμα στον φούρνο αφήστε την να τραβήξει για 10 λεπτά τα υγρά που θα ρίξετε .
Ψήνετε τη ζαμπονοκασεροτυρόπιτα σας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40-45 λ ή μέχρι να πάρει ένα χρυσοροδαλό χρώμα και επίσης, όταν βυθίσετε ένα ξυλάκι για σουβλάκια ή ένα μαχαίρι στη τυρόπιτα και αυτό βγει στεγνό και καθαρό. 

Σχόλια