Υλικά:
- 200γρ ταραμά λευκό ή κόκκινο (ότι σας αρέσει)
- 1 κρεμμύδι μικρό ξερό τριμμένο
- 500γρ ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
- 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- πιπέρι , λευκό κατά προτίμηση
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε την ψίχα στο νερό και την στύβουμε καλά
- Βάζουμε στο μπλέντερ τον ταραμά με δυο κουταλιές της σούπας νερό αρχικά και χτυπήστε για αρκετή ώρα … για 3-5 λεπτά περίπου , ώστε να σπάσουν τα αυγά … αυτό είναι η μισή και ποιο σημαντική δουλειά για την παρασκευή του ταραμά ... μετά προσθέστε το κρεμμύδι ,το πιπέρι και την ψίχα και τα χτυπάμε .
- Προσθέτουμε εναλλάξ το λάδι και το λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι η ταραμοσαλάτα μας να γίνει λεία στην υφή
Tips:
Ανάλογα τα γούστα... μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λεμόνι ή μπορεί να χρειαστεί
λίγο ελαιόλαδο ακόμα … θα το καταλάβετε από την υφή του !!!

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου