Ταραμοσαλάτα !!! Από την CHEF Σταυρίδου Αγγελική !!!





Υλικά:
  • 200γρ ταραμά λευκό ή κόκκινο (ότι σας αρέσει)
  • 1 κρεμμύδι μικρό ξερό τριμμένο
  • 500γρ ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • πιπέρι , λευκό κατά προτίμηση
Εκτέλεση:

  • Μουλιάζουμε την ψίχα στο νερό και την στύβουμε καλά
  • Βάζουμε στο μπλέντερ τον ταραμά με δυο κουταλιές της σούπας νερό αρχικά και χτυπήστε για αρκετή ώρα … για 3-5 λεπτά περίπου , ώστε να σπάσουν τα αυγά … αυτό είναι η μισή και ποιο σημαντική δουλειά για την παρασκευή του ταραμά ... μετά προσθέστε το κρεμμύδι ,το πιπέρι και την ψίχα και τα χτυπάμε .
  • Προσθέτουμε εναλλάξ το λάδι και το λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι η ταραμοσαλάτα μας να γίνει λεία στην υφή
    Tips: Ανάλογα τα γούστα... μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λεμόνι ή μπορεί να χρειαστεί λίγο ελαιόλαδο ακόμα … θα το καταλάβετε από την υφή του !!!

    Σχόλια