Σοκολατένια κόλαση !!!


 Υλικά
• 1 ζαχαρούχο
• 1 φυτική σαντιγί 500 γρ. (στη πράσινη συσκευασία) κρύα από το ψυγείο
• 3 κρέμες στιγμής με γεύση σοκολάτα (άνθος αραβοσίτου)
• 1 λίτρο γάλα κρύο από το ψυγείο
 • 2 κουταλιές της σούπας μερέντα καλά γεμάτες
• 3 πακέτα πτι μπέρ ή 3 πακέτα Αλλατίνη τύπου πτι μπέρ με γεύση σοκολάτα ( ακόμα καλυτέρα )
• Τρούφα ή φιλέ αμυγδάλου ή γκανάζ σοκολάτας για την επικάλυψη ή ότι άλλο αρέσει στον καθένα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε το ζαχαρούχο με τη φυτική σαντιγύ.
Σε άλλο χτυπάμε το γάλα με τις κρέμες και την μερεντα
Σπάμε τα πτιμπέρ σε κομμάτια.
Ενώνουμε τις κρέμες, τις χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε τα σπασμένα πτιμπέρ.
Σε μεγάλο τάπερ (μακρόστενο) ρίχνουμε στον πάτο τρούφα ή φιλέ αμύγδαλου ,ή τίποτα , βάζουμε το μείγμα και τελειώνουμε πάλι με τρούφα ή φιλέ αμύγδαλου ή ότι άλλο έχουμε αποφασίσει να βάλουμε !!!
Τέλος το βάζουμε για τρεις ώρες στον ψυγείο και έτοιμο για σερβίρισμα!!!
*αν βάλουμε την γκανάζ , καλά θα κάνουμε να το βάλουμε πρώτα για καμιά ώρα στο ψυγείο και μετά να την ρίξουμε από πάνω …
**Αν θέλετε μπορείτε να το βάλετε κατάψυξη και να το φάτε σαν τούρτα παγωτό το καλοκαίρι!!!
***από πάνω αν θέλετε μπορείτε να βάλετε κάποιο σιρόπι σοκολάτας ή μπισκότου ή καραμέλας !!!!
****αν θέλουμε από πάνω μπορούμε να κάνουμε μια γκαναζ με
300 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. κοφτό βούτυρο
Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος ( όχι να βράση ) και μετά μέσα ρίχνουμε την κουβερτούρα αφού την έχουμε κόψει πρώτα σε κομμάτια μαζί με μια κουταλιά του γλυκού κοφτή βούτυρο για να γυαλίσει !!!
Και την ρίχνουμε πάνω από το γλυκό !!!!

Σχόλια