Υλικά
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 1 φλιτζάνι γάλα ή χυμό πορτοκάλι ( ότι θέλετε και σας αρέσει )
- 250 γρ. ζάχαρη καρύδας ή λευκη
- 4 αυγά
- Μια κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Χτυπάμε αρχικά τα αυγά με την ζάχαρη καρύδας να στρατέψουν
Προσθέτουμε το σπορέλαιο , το γάλα ή τον χυμό και μετά το ξύσμα την βανίλια και σταδιακά το αλεύρι
Το χτυπάμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και μετά το βάζουμε σε βουτυροαλευρομένη φόρμα του κέικ
Το ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου ( ανάλογα με τον φούρνο ) στους 180 βαθμούς
Κάνουμε το γνωστό κόλπο με το μαχαίρι για να δούμε αν ψήθηκε
Το κέικ σας θα πάρει ένα σκούρο χρώμα λόγο της ζάχαρης που έχει σκούρο και καραμελένιο χρώμα και γεύση
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου