Μπουγάτσα με Σφολιάτα



Υλικά
  • 2 φύλλα Σφολιάτας
Για την κρέμα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 140 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά
  • Άχνη
  • Κανέλα

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την κρέμα μας: Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε Καλά με το σύρμα να ενωθούν Καλά, προσθέτουμε και το βούτυρο .Ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ, τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας, τη γέμιση και τέλος το δεύτερο φύλλο. Χαρακώνουμε λίγο τα κομμάτια

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C για 40΄-45΄, να ροδίσει καλά το φύλλο πάνω - κάτω . Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε µε αχνή και κανέλα !!!

Καλή επιτυχία !!!


Σχόλια