Κουραμπιέδες σουπερ ….εύκολη και πεντανόστινοι !!!



Υλικά
* 250 γρ. βούτυρο φρέσκο , σε θερμοκρασία δωματίου
* 75 γρ. ζάχαρη άχνη
* 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
* 1 κ.γ. ανθόνερο
* 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
* 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
* 50 γρ. αμύγδαλα, ωμά
* 150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, σπασμένα
* 1 πρέζα αλάτι
Για το πασπάλισμα
* ανθόνερο
* ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
* Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175° C στον αέρα.
* Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο (καλό είναι να το έχουμε βγάλει έξω από το ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ), την ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, το ανθόνερο * Ανακατεύουμε, με ένα σύρμα χειρός, πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
* Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
* Αλέθουμε τα ωμά αμύγδαλα στο μούλτι και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μπολ.
* Τέλος, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το αλάτι
* Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
* Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας περίπου 25 γρ. ο καθένας. Πιέζουμε με το δάκτυλό μας ώστε να κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο του κάθε κουραμπιέ.
* Τοποθετούμε σε 2 ταψάκια με λαδόκολλά και ψήνουμε στον φούρνο για 18-22 λεπτά.
* Όταν ψηθούν, αφήνουμε στην άκρη μα κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
* Τέλος, ψεκάζουμε με ανθόνερο κι πασπαλίζουμε με ζάχαρη

Σχόλια