ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ CHEF ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΕ ΟΤΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΓΑΠΑΤΕ !!!




 
ΥΛΙΚΑ

5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (καλύτερα βούτυρο)

250 γρ. κουβερτούρα ή κουβερτούρα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα ή σοκολάτα ρούμπι (η ροζ δηλαδή)

Προσοχή : μην Χρησιμοποιήσετε πικρή σοκολάτα, μαύρη με πολλή της εκατό κακάο δηλαδή, γιατί έχει λιγότερο βούτυρο κακάο και δεν θα σας βγει τόσο βελούδινο το αποτέλεσμα

210 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

210 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσης ή αν θέλετε να εντυπωσιάσετε βάλτε μισό αλεύρι και μισό αλεύρι αμύγδαλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν

Σε Μπεν-Μαρί βάζουμε  πρώτα το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και την κουβερτούρα και αυτή κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε με μαρίζ (σπάτουλα) ώστε να ενσωματωθούν

Στο μείγμα με το βούτυρο και την ζάχαρη που έχουμε χτυπήσει ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά και με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ (σπάτουλα)

Αφού ενωθούν συνεχίζουμε ρίχνοντας το μείγμα με το βούτυρο και την κουβερτούρα ή την σοκολάτα της αρεσκείας μας που επιλέξαμε (αφού έχει κρυώσει όχι να σφίξει απλά να κρυώσει) και ανακατεύουμε ώστε και αυτό το μείγμα να ενσωματωθεί καλά

Σιμιζάρουμε τα φορμάκια για τα σουφλέ με βούτυρο και αλεύρι ή κακάο και αφού τα γεμίσουμε με το μείγμα του σουφλέ (αφήνοντας λίγο κενό από πάνω γιατί θα μας φουσκώσουν), τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για περίπου 1-2 ώρες και στην συνέχεια ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 7-8 λεπτά.

Αν δεν τα βάλουμε στο ψυγεία θα τα ψήσουμε 6-7 λεπτά . Καλά είναι να τα βάλουμε όμως έστω για λίγο να κρυώσουν.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!



Σχόλια