ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ CHEF ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ !!!

 


ΥΛΙΚΑ

•    1 κιλό ακτινίδια καθαρισμένα
•    800 γρ. ζάχαρη
•    ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
•    1 λεμόνι (το χυμό του)

Εγώ επειδή λατρεύω την αρμπαρόριζα, έβαλα και 4 φύλλα μεγάλα στο βράσιμο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Διαλέγουμε ώριμα, τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα κόβουμε



Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, σε στρώσεις, ρίχνοντας εναλλάξ τη ζάχαρη και τα αφήνουμε 5 - 6 ώρες, να βγάλουν τα υγρά τους.
Αν τα ακτινίδια είναι πολύ ώριμα, 2 - 3 ώρες είναι αρκετές.
Μετά την πρώτη ώρα, τα ανακατεύουμε για να πάει η ζάχαρη παντού.



Στη συνέχεια, ρίχνουμε το νερό και βράζουμε τα ακτινίδια σε μέτρια φωτιά για 5', από την ώρα που θα πάρουν βράση, ξαφρίζοντας τον αφρό που θα βγάλουν.
Σβήνουμε την φωτιά, και μετά από 10' αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι, και τ
᾿ αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα να ξεκουραστούν.



Την άλλη μέρα, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 15' - 20΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, χτυπάμε τα φρούτα με το ραβδομπλέντερ και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5΄λεπτά.

Γεμίζουμε
αποστειρωμένα βάζα ζεστά, µε την καυτή μαρμελάδα μέχρι πάνω.
Σφραγίζουμε µε τα καπάκια και τα αναποδογυρίζουμε στον πάγκο, με το καπάκι να ακουμπά κάτω, ώστε να σφραγίσουν και όταν κρυώσουν καλά, τα φυλάμε στο ντουλάπι µας.

Όταν ανοίξουμε το βάζο µε τη μαρμελάδα, μετά το συντηρούμε στο ψυγείο.

TIPS

 

Αν μας δέσει πολύ και τη θέλουμε πιο αραιή, ρίχνουμε λίγο νερό και τη βάζουμε να πάρει μία βράση ακόμη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Σχόλια