ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό ακτινίδια καθαρισμένα
• 800 γρ. ζάχαρη
• ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
Εγώ επειδή λατρεύω την αρμπαρόριζα, έβαλα και 4
φύλλα μεγάλα στο βράσιμο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε ώριμα, τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα κόβουμε |
|
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, σε στρώσεις, ρίχνοντας
εναλλάξ τη ζάχαρη και τα αφήνουμε 5 - 6 ώρες, να βγάλουν τα υγρά τους. |
|
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το νερό και βράζουμε τα
ακτινίδια σε μέτρια φωτιά για 5', από την ώρα που θα πάρουν βράση,
ξαφρίζοντας τον αφρό που θα βγάλουν. |
|
Την άλλη μέρα, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για
15' - 20΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα. Τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, χτυπάμε
τα φρούτα με το ραβδομπλέντερ και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5΄λεπτά.
Αν μας δέσει πολύ και τη θέλουμε πιο αραιή,
ρίχνουμε λίγο νερό και τη βάζουμε να πάρει μία βράση ακόμη. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!! |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου