ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ CHEF ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ


 

ΥΛΙΚΑ

Ένα πακέτο φύλλο κρούστας 450 γρ.
20γρ. γλυκαντικό σε σκόνη

4 αυγά
140 γρ. χυμός από πορτοκάλι
50 γρ.  ξύσμα από πορτοκάλι (περίπου 2 ½ με 3 πορτοκάλια)
240 γρ. ηλιέλαιο
22 γρ. Μπέικιν Πάουντερ – 1 κάψουλα βανίλια
400 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά

Για το σιρόπι:
600 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) νερό
60 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) Γλυκαντικό σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα από όλα, βάζετε το νερό μαζί με το  γλυκαντικό σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 3-4 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνετε με αυτό τη ζεστή πορτοκαλόπιτα.

Αμέσως μετά, απλώνετε τα φύλλα κρούστας σουρωτά σε δύο ταψιά και τα βάζετε στον φούρνο στους 100°C, μέχρι να στεγνώσουν.

 Εναλλακτικά, τα απλώνετε από την προηγούμενη μέρα και τα αφήνετε να ξεραθούν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C για να ψήσουμε το γλυκό.

 Σε ένα μπολ χτυπάτε με ένα σύρμα (φουέ) το λάδι, το Γλυκαντικό , το ξύσμα και τον χυμό πορτοκάλι. Προσθέτετε και τα αυγά και ανακατεύετε, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά. Βάζουμε το Μπέικιν Πάουντερ και την βανίλια και σπάτε τα ξερά φύλλα σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτετε στη ζύμη και ανακατεύετε.

Μόλις ενσωματωθούν, Αδειάζεται το μείγμα σε ένα πυρίμαχο και ψήνετε για 35 - 40 λεπτά περίπου και ανάλογα πάντα με τον φούρνο σας στους 170°C στον αέρα, χωρίς να ανοίξετε καθόλου τον φούρνο σας ή μέχρι να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα. Περιχύνετε με το κρύο σιρόπι , αφήνετε να τραβήξει το σιρόπι και να κρυώσει.

Απολαύστε το με μια μπάλα παγωτό !!! Θα ξετρελαθείτε !!!

Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια