Η ΠΟΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ … ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ !!! ΑΠΟ ΤΗΝ CHEF ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ !!!

 


ΥΛΙΚΑ
4 παντζάρια βρασμένα περασμένα από τον χοντρό τρίφτη, μπορείτε να πάρετε και έτοιμα βρασμένα.
4 μέτρια καρότα βρασμένα περασμένα από τον χοντρό τρίφτη
4 μέτριες πατάτες βρασμένες περασμένες από τον χοντρό τρίφτη
 5 αυγά βρασμένα, χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους αφού βράσουν και τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τα ασπράδια και στον λεπτό τρίφτη τους κρόκους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή ένα μικρό ξερό ψιλοκομμένο για την πατάτα

1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά για τα παντζάρια

5 αγγουράκια τουρσί στον ψιλό τρίφτη – προαιρετικά για την πατάτα
Περίπου 1 κούπα  μαγιονέζα κανονική ή χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι, ξύδι
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο μια για κάθε βρασμένο λαχανικό
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο για διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα παντζάρια, τα αφήνετε να κρυώσουν, στη συνέχεια τα τρίβετε στον χονδρό τρίφτη και μετά  τα βάζετε σε σήτα να στραγγίξουν από τα υγρά. Προσθέτετε αλάτι, το σκόρδο, λίγο ξύδι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Βράζετε τις πατάτες, τα αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια τις περνάτε από τον χονδρό τρίφτη. Προσθέτετε το κρεμμύδι πολλή ψιλοκομμένο είτε φρέσκο, είτε ξερό, το αγγουράκι τουρσί από τον λεπτό τρίφτη, αλάτι – πιπέρι ξύδι και λάδι και ανακατεύετε καλά.

Βράζετε και τρίβετε στον χονδρό τρίφτη τα καρότα αφού τα αφήσετε να κρυώσουν , προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ξύδι και λίγο ελαιόλαδο. 

Τέλος, τρίβετε τα αυγά τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τα ασπράδια και στον λεπτό τρίφτη τους κρόκους.

Παίρνετε την φόρμα του κέικ σας και αρχίζουμε το στρώσιμο της σαλάτας.

Κάτω - κάτω τοποθετείτε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. Μετά βάζετε τον τριμμένο κρόκο των αυγών και άμεσος μετά το ασπράδι των αυγών. Βάζετε μια λεπτή στρώση μαγιονέζα και μετά συνεχίζετε με το παντζάρι. Βάζετε πάλι μια λεπτή στρώση μαγιονέζα και μετά συνεχίζετε με το καρότο. Ξαναβάζετε μια λεπτή στρώση μαγιονέζα και τελειώνετε με την πατάτα.

Σε κάθε στρώση πιέζουμε τα υλικά να κάτσουν καλά στη φόρμα.

Το βάζουμε στο ψυγείο αφού τελειώσουμε με όλες τις στρώσεις και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί καλά η σαλάτα μας για τουλάχιστον 1 ώρα.

Αν θέλουμε την ετοιμάζουμε και από την προηγούμενη μέρα και την συντηρούμε στο ψυγείο.   

Ξεφορμάρουμε την σαλάτα μας και το θέαμα που θα αντικρίσουμε είναι εντυπωσιακό καθώς φαίνονται όλες οι στρώσεις των υλικών.

Αν σε περίπτωση δυσκολευτείτε να βγάλετε την σαλάτα από την φόρμα του κέικ, ένα πολλή καλό κόλπο είναι να την βυθίσετε για λίγα λεπτά (1 με 2 λεπτά) σε ζεστό νερό. Αυτό θα σας κάνει ποιο εύκολη την ζωή για το ξεφορμάρισμα της σαλάτας. 

Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια