ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΓΚΡΑΝΤΙΝΕ, ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΓΑΛΑ, ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ CHEF ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ !!!

 


Υλικά

 

1 κιλό λαχανάκι Βρυξελλών

2 κ.σ ελαιόλαδο

2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό

2 κεσεδάκια μετρημένο με το κεσεδάκι του γιαουρτιού γάλα και αραιώνουμε το γιαούρτι

1 ½ φλ. τριμμένα τυριά (Γκούντα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, reggato)

5 φέτες μπέικον

Αλάτι - πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε τα λαχανάκια από τα εξωτερικά φύλλα (αν πάρετε φρέσκα).

Τα πλένουμε και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Αν πάρετε τα κατεψυγμένα τότε απλά τα ζεματάτε σε βραστό νερό για περίπου 4-5 λεπτά.

Τα βάζουμε να στραγγίξουν.

Σε ένα ταψάκι βάζουμε το μπέικον ψιλοκομμένο, τα λαχανάκια (ολόκληρα ή κομμένα στην μέση … εγώ τα έκοψα για να τραβήξουν και μέσα σάλτσα ), αλάτι – πιπέρι, το αραιωμένο γιαούρτι με το γάλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά. Τα στρώνουμε σε ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 25 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστό.

 

Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια