ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ Η ΝΤΙΝΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ CHEF ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ !!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΡΟΥΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!

 


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ… ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΙΟ ΥΓΙΕΙΝΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ, ΝΑ ΤΑ ΣΤΡΩΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΙΑΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ 26-28 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ ΤΟ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ. ΦΥΣΙΚΑ Η ΩΡΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 45 ΛΕΠΤΑ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ … ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!! ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ !!!

                                     

Μερίδες: 30 περίπου αν τα κάνετε με τον παραδοσιακό τρόπο.

 ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια αλεύρι ζέας ή ντίνκελ
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή καλύτερα μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο ή και σκέτο σπορέλαιο.
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη Ή ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΙΝΗ ή 10 ml υγρή στέβια
  • ½ φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκαλί
  • 2 κ.σ. κονιάκ (Μεταξά)
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • 100 γραμμάρια καρύδια, θρυμματισμένα καθώς και λίγη ακόμα κανέλα για το πασπάλισμα στο τέλος

 

Για το Σιρόπι: (θέλει διπλή δόση)

·        ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη Ή ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΙΝΗ ή 10 ml υγρή στέβια

·        ½ φλιτζάνι μέλι ΜΕΛΙ ΟΧΙ ΑΝ ΒΑΛΩ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΘΑ ΒΑΛΩ 2 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΡΩΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

·        1 & 1/2 φλιτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

·       Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

·       Χτυπήστε με ένα σύρμα το λάδι, τη καστανή ζάχαρη ή το γλυκαντικό που θέλουμε να βάλουμε, το χυμό πορτοκάλι και το κονιάκ.

·       Προσθέστε τα στεγνά υλικά (αλεύρι, μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ, γαρίφαλο και κανέλα) στο μείγμα και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Το αλεύρι ζέας δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.

·       Με το χέρι σας αφαιρέστε από τη ζύμη μικρές ποσότητες και σχηματίστε 30 μπαλάκια. Δώστε το επιθυμητό οβάλ σχήμα του μελομακάρονου στο κάθε κομμάτι ζύμης.

·       Τοποθετήστε τα σε ταψί. Δε χρειάζεται να είναι λαδωμένο γιατί τα μελομακάρονα έχουν ήδη λάδι.

·       Ψήστε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.

·       Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.

·       Βράστε το μέλι, τη ζάχαρη ή το γλυκαντικό που επιλέξατε και το νερό για 5 λεπτά για να φτιάξετε το σιρόπι.

·       Αφού κρυώσουν τα μελομακάρονα, βουτήξτε τα μέσα στο ζεστό (όχι καυτό) σιρόπι για

10 δευτερόλεπτα στην κάθε πλευρά.

·       SOS: ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ.

·       Βγάλτε από το σιρόπι, επαναλάβετε για όλα τα μελομακάρονα και τοποθετήστε τα ένα-ένα όπως τα βγάζετε σε μία πιατέλα.

·       Πασπαλίστε με μείγμα από καρύδια.

Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια