Ο ΠΟΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΟΡΜΟΣ – ΜΩΣΑΪΚΟ - "ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΑ" ΠΟΥ ΦΑΓΑΤΕ ΠΟΤΕ !!! ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΠΙΣΚΟΤΑ … ΑΠΟ ΤΗΝ CHEF ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ !!!

 


ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. γάλα αμυγδάλου, καρύδας, σόγιας ή κανονικό αγελαδινό ή ότι γάλα σας αρέσει και πίνετε 
  • 300 γρ. κουβερτούρα στέβια
  • 300 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 50 γρ. ξηρό καρπό της αρεσκείας σας πολλή καλά τριμμένο – αν θέλετε  (καρύδια-φουντούκια… κ.τ.λ.)
  • λίγο κονιάκ – ένα σφηνάκι (αν θέλετε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεκινάμε να σπάμε σε ένα μπολ ευρύχωρο την κουβερτούρα σε κομματάκια και στην συνέχεια ζεστάνουμε  καλά το γάλα (να αρχίσει να βράζει). Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε στο σκεύος που έχουμε τα κομματάκια κουβερτούρας.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ - σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.  
  • Μόλις το μείγμα μας είναι εντάξει ρίχνουμε την βρώμη.
  • Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και το κονιάκ αν θέλετε.
  • Δώστε στον κορμό σας το σχήμα που θέλετε και τυλίξτε τον με αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε τον στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μερικές ώρες έτσι ώστε να κρυώσει καλά. Έπειτα βγάλτε, κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε.
  • Μπορείτε να τον διατηρήσετε είτε στο ψυγείο είτε στην κατάψυξη. Εξαρτάται από το πώς θέλετε να τον απολαμβάνετε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Σχόλια