Αποξήρανση μυρωδικών ... Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου !!!

 


Τα μυρωδικά που μας προσφέρει αυτήν την εποχή σε πληθώρα η φύση , μην τα αφήνετε να χαλάσουν … Μαζέψτε τα και αποξηράνετε τα ,ώστε τον χειμώνα να έχετε τα δικά σας αποξηραμένα μυρωδικά !!!

1ος τρόπος

Σε σκοτεινό … για να διατηρήσουν το χρώμα τους … καλά αεριζόμενο και ξερό μέρος κρεμάμε τα στεγνά κλωνάρια του μυρωδικού που θέλουμε να ξεράνουμε, δεμένα σε μπουκετάκια και περιμένουμε υπομονετικά μέχρι να ξεραθούν.

Αν πρόκειται για φύλλα χωρίς μίσχο, μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα ταψί και να τα ανακατεύουμε μια φόρα την μέρα .

Με αυτόν τον τρόπο, η αποξήρανση των μυρωδικών θα χρειαστεί περίπου 2-3 εβδομάδες.

2ος τρόπος

Υπάρχει και ποιο γρήγορος τρόπος για τους βιαστικούς …

Στρώνουμε τα μυρωδικά στη λαμαρίνα του φούρνου και τα αφήνουμε  με μισάνοιχτη την πόρτα … για να φεύγει η υγρασία … σε θερμοκρασία 80 βαθμών, για όσο χρειαστεί (περίπου 3 ώρες).

Και στους δυο τρόπους, αφού τα ξεράνετε καλά, τα αποθηκεύουμε σε βάζα !!!

SOS

Ο σωστός τρόπος όμως για έμενα από τους δυο φυσικά είναι ο πρώτος … Μιας και ο σοφός λαός μας λέει : « όποιος βιάζεται σκοντάφτει ».

 

Σχόλια