ΒΑΦΛΑ ΑΠΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΝΕΛ ΑΠΟ ΝΤΙΠ ΚΡΕΜΑΣ ΤΥΡΙΟΥ !!! ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ CHEF ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ !!!



ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΦΛΑ
5 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη και καλά στημένα. Εγώ τα τρίβω με αλάτι και μετά τα στύβω πολλή καλά, μέσα σε πετσέτα.
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αυγά
250 γραμ. Χαλούμι τριμμένο στον τρίφτη ή φέτα θρυμματισμένη καλά με τα χέρια 
Αλάτι – πιπέρι
Σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα φρέσκο αν θέλετε
Λίγο φρέσκο δυόσμο και άνηθο ψιλοκομμένο
Ρίγανη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη άμα σας αρέσει
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες της χρήσης ( να δείτε η ζύμη σας να είναι παχύρευστη χωρίς να είναι πολλή σφιχτή)
2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ
 500 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κεσεδάκι τυρί κρέμα τον 250 γραμμάριων
Πιπεράκι μαύρο κατά βούληση ή άσπρο αν σας ενοχλεί να φαίνεται
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΦΛΕΣ
Σε μια λεκανίτσα – μπασίνα, βάλτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά, χωρίς να τα πιέζετε και να τα φέρεστε βάναυσα, γιατί αν τα βασανίσετε, το κολοκυθάκι θα σας βγάλει και άλλη υγρασία. Με απαλές κινήσεις.
Ετοιμάστε την βαφλιέρα σας, σαν να κάνατε κανονικές βάφλες και αρχίστε να ψήνετε.
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ
Αναμίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε να ενωθούν τα υλικά σας. Το ντιπ σας είναι έτοιμο.
Απολαύστε τις βάφλες σας με μια παγωμένη μπύρα και καλή παρέα !!!


·         ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ … ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΜΠΕΚΙΝ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΨΗΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΒΑΦΛΕΣ ΣΑΣ … ΟΠΟΤΕ : ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΑΣ !!!

  • Εναλλακτικά, αν δεν έχετε βαφλιέρα , μπορείτε να το κάνετε και σε τοστιέρα.
  • Αφού πρώτα και στις δυο περιπτώσεις ,λιπαίνετε τις πλάκες της συσκευής σας .
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια