ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ Ή ΓΙΟΥΦΚΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ !!!


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι ( και λίγο παραπάνω μπορεί να χρειαστεί στην ζύμη ή στο άνοιγμα των φύλλων )
4 αυγά
2/3 φλιτζανιού γάλα
½ κουταλάκι αλάτι
Η συνταγή είναι για ένα κιλό αλεύρι … αν θέλετε παραπάνω πολλαπλασιάζετε τα υλικά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα.
Ανοίγουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το αλάτι, το γάλα και ζυμώνουμε, να γίνει μια ζύμη ελαστική να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 με 1 ½  ώρα περίπου. Αφού ξεκουραστεί, παίρνουμε την ζύμη όσο χωράει η χούφτα μας και φτιάχνουμε μπαλάκια.
Με τον πλάστη ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο στρόγγυλο λεπτό.
Τα τυλίγουμε … αφού τα ανοίξουμε με την βοήθεια από λίγο αλεύρι … και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε σχήμα γιουφκά.
Αν έχετε μηχανή ζυμαρικών μπορείτε να τα ανοίξετε και να τα κόψετε εκεί.
Απλώνουμε στον ήλιο σε καθαρά σεντόνια τον γιουφκά.
Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.  Πρέπει να φύγει κάθε ίχνος υγρασίας  και μετά τα αποθηκεύουμε.
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια