Μπριάμ «Γλύκισμα» … Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου !!!




Με τον τρόπο αυτό μαγειρέματος, τα λαχανικά μας είναι σαν τηγανιτά με σάλτσα !!!
Ένα εξαιρετικό μπριάμ, που θα ικανοποίηση και τον ποιο απαιτητικό ουρανίσκο !!!
Υλικά
3 μελιτζάνες κομμένα σε κύβους
3 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
3-4 πατάτες  κομμένα σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
Προαιρετικά : 3 πιπεριές σε διάφορα χρώματα ή κέρατο ότι σας αρέσει  και μανιτάρια φρέσκα κατά προτίμηση κομμένα σε φετούλες
1 κονσέρβα κονκασέ ντομάτα … Αν έχουμε φρέσκες εννοείτε ότι τρίβουμε στον τρίφτη φρέσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
250 γραμ. φέτα
Δυόσμο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, ρίγανη ή θυμάρι ή και τα δυο αν σας αρέσουν  κατά βούληση.
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αρχίζουμε από τα λαχανικά μας , τα οποία πλένουμε και κόβουμε και βάζουμε σε ένα ταψί,  να κάθονται άνετα , μην είναι το ένα πάνω στο άλλο.
Στο ταψί μας δεν βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας τα στρώνουμε στο ταψί μας , τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε ώστε να πάει σε όλα τα λαχανικά μας το λαδί. Βάζουμε το ταψί μας στον φουρό στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα τα λαχανικά μας .
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι, σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ,το σκόρδο και προσθέτουμε και την ντομάτα μας, τα μπαχαρικά μας και τα μυρωδικά μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και να ενωθούν τα υλικά μας.
Ένα τεταρτάκι, πριν είναι όλα έτοιμα , βγάζουμε το ταψί μας από τον φούρνο  και προσθέτουμε το περιεχόμενο από το κατσαρολάκι μας . Ανακατεύουμε προσεκτικά με μια κουτάλα, σπάμε από πάνω την φέτα με τα χέρια μας και το βάζουμε για ακόμα 15-20 λεπτά περίπου ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μας μεταξύ τους .
Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους … ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !!!
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια