ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ !!!




Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας ή αλλιώς 500 γρ. φύλλα , τα οποία θα ξεπαγώσουμε αρχικά και μετά θα ψιλοκόψουμε και θα τα αφήσουμε να ξεραθούν καλά.
225 ml ηλιέλαιο
2 Πορτοκαλιά ξύσμα και χυμό
4 Αυγά
250 γρ. ζάχαρη
125 ml γάλα
125 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
20 γρ. μπέικιν πάουντερ


Για το σιρόπι

500 γρ. νερό
625 γρ. ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι



Εκτέλεση

Πρώτη μας δουλειά είναι να ετοιμάσουμε το σιρόπι μας , ώστε να κρυώνει όσο θα κάνουμε την πορτοκαλόπιτα.
Βάζουμε την ζάχαρη με τα αυγά και το ξύσμα πορτοκάλι στο μίξερ να αφρατέψουν.
Ταυτόχρονα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε και ζεσταίνουμε τον χυμό πορτοκάλι , το ηλιέλαιο και το γάλα ώστε να λιώσει η σοκολάτα ( δηλαδή ζεσταίνουμε, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα που έχουμε κόψη σε μικρά κομματάκια μέσα ώστε να λιώσει )και αυτό το μείγμα θα το βάλουμε μέσα στα αυγά και την ζάχαρη.
Μετά αφού ενσωματωθούν,  ρίχνουμε μέσα το μπέικιν και τα ψιλοκομμένα φύλλα κρούστας και απλά ανακατεύουμε.
(Άμα θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε καρύδια, κανέλα ή ότι άλλο μας αρέσει).
Το βάζουμε σε ένα μέτριο ταψάκι ή πυρέξ  βουτυρωμένο και το ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς σε αέρα και προθερμασμένο φούρνο και ανάλογα πάντα με τον φούρνο σας.
Μόλις ψηθεί το χαράζουμε με ένα μαχαίρι και το σιροπιάζουμε ζεστό με κρύο σιρόπι.
Το αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι και να κρυώσει και μετά το απολαμβάνουμε σκέτο ή με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι.

Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια