ΑΡΝΑΚΙ ΜΠΟΥΤΙ Η ΣΠΑΛΑ ΤΗΓΑΝΙΑ !!! ΑΠΟ ΤΗΝ CHEF ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ !!!




Υλικά
1,200 κιλά αρνάκι μπούτι ή σπάλα χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκίτσες
1 κρασοπότηρο κρασί για το σβήσιμο
5 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο, γιατί το αρνάκι έχει το λίπος του και θα βγάλει
Μπαχαρικά για το μαρινάρισα όπως : αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ή ρίγανη ή και τα δυο αν σας αρέσουν, σκόρδο σκόνη, μπαχάρι, μουστάρδα σε σκόνη και αν δεν έχετε βάλτε κανονική, σκόνη τζίτζερ προαιρετικά.
**Αν θέλετε, 10 λεπτά πριν σβήσετε το φαγητό σας, προσθέστε μέσα μια χούφτα γεμάτη χρωματιστές πιπεριές !!!

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε το αρνάκι, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και κάνουμε ένα πολλή καλό μασάζ στο κρέας μας . Καλό είναι να το μαρινάρουμε από βραδύς και να το βάλουμε στο ψυγείο. Αν δεν το κάνουμε από βραδύς θα το αφήσουμε για τουλάχιστον 1 με 2 ώρες πριν το μαγειρέψουμε.
Αφού λοιπόν έχουμε κάνει την προηγούμενη διαδικασία, βάζουμε στην φωτιά ένα βάθη τηγάνι με καπάκι να κάψει και ρίχνουμε μέσα το κρέας μας να θωρακιστεί καλά σε δυνατή φωτιά.
Αφού θωρακίσουμε το κρέας μας, το σβήνουμε με το κρασί μας και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέστε ¾ της κούπας νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας σας και να εξατμιστεί η υγρασία από το φαγητό σας.
**Συνοδέψτε το με πατάτες τηγανιτές, πουρέ πατάτας ή γλυκοπατάτας ή ακόμα και σελινόριζας, ρύζι, ή ακόμα και με μία φάβα !!!
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια