Ελληνική καρμπονάρα Η τέλεια !!!! Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου !!!


Με χωριάτικο λουκάνικο , μακαρόνια της αρεσκείας μας , φρέσκα αυγουλάκια , και ελληνική γραβιέρα !!!! Τι καλύτερο !!! Ποιοι Ιταλοί .....!!!!!

Υλικά
1 πακέτο Μακαρόνια της αρεσκείας
1 λουκάνικο χωριάτικο πέταλο
4 αυγά
200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη ή θυμάρι ή λίγο και από τα δυο αν σας αρέσουν
Εκτέλεση
Βράζουμε αρχικά τα μακαρόνια 1-2 λεπτά λιγότερο από αυτό που αναγράφετε στη συσκευασία.

 Σε μια σοτέζα , βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο ( γιατί θα βγάλουν τα λουκάνικα το λίπος τους  )  και σοτάρουμε τα λουκάνικα. 

Παράλληλα σε μια μπασίνα ( λεκανίτσα ) χτυπάμε τα αυγά μας το αλατοπίπερο ( με μέτρο μην ξεχνάτε τα λουκάνικα και την γραβιέρα ) την ρίγανη ή το θυμάρι και ένα ποτήρι από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια ώστε να δώσουμε θερμοκρασία στα αυγά μας και να μην μας  γίνουν ομελέτα όταν τα ρίξουμε στα μακαρόνια μας.

Ρίχνουμε μέσα στην σοτέζα που έχει τα λουκάνικα, τα μακαρόνια μας που έχουμε στραγγίσει και στην συνέχεια σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε και τα αυγά μας.
Ανακατεύουμε να αναμιχτούν καλά τα υλικά μας και να μην μας γίνει ομελέτα το αυγό και τελειώνουμε την υπέροχη Ελληνική καρμπονάρα μας, ρίχνοντας μέσα την γραβιέρα μας.

Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε το εξαιρετικό πιάτο που δημιουργήσαμε !!!
Καλή επιτυχία !!!




Σχόλια