Αυγόφετες όπως της γιαγιάς !!! Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου !!!




Υλικά
Μπαγιάτικο ψωμί
4-5 αυγά (εξαρτάται από το πόσες φέτες θα τηγανίσετε)
1 κούπα γάλα
Μια πρέζα αλάτι ( Μια τσιμπιά δηλαδή )
Λίγο Ελαιόλαδο και ένα κομμάτι φρέσκο αγελαδινό Βούτυρο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Κόβουμε το ψωμί  σε μέτριες φέτες.
Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και ένα κουτάλι της σούπας από το βούτυρο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε και μια πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια βουτάτε τις φέτες του ψωμιού στο μείγμα και τις μουσκεύουμε καλά. Τις βάζουμε να τηγανιστούν (όσες χωράει το τηγάνι την κάθε φορά).
Τις γυρίζετε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να ψήσετε όλες τις φέτες σας.
***Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε τις Αυγόφετες σας με ψωμί του τοστ… επίσης μπορείτε  να τις κάνετε γλυκές, (να προσθέσετε πάνω λίγη ζάχαρη ή μέλι ή μαρμελάδα) ή αλμυρές, (να βάλετε τυρί ή γαλοπούλα η ζαμπόν κ.α.)
Μπορείτε, όμως, να τις φάτε και σκέτες. Είναι εξίσου νόστιμες.
Καλή επιτυχία

Σχόλια