ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ , ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ
ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ.
Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό τον 200 γραμμάριων
Με το κεσεδάκι από το γιαούρτι μετράμε και
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
500 με 550 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσης
1 κουταλιά της σούπα μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό για το άλειμμα με μια κουταλιά της σούπας νερό
Προαιρετικά από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροσούσαμο
ή παπαρουνόσπορο .
** Αν
δεν έχετε γιαούρτι , μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα φλιτζάνι γάλα.Σε αυτήν την περίπτωση θα μετρήσετε 1 φλιτζάνι σπορέλαιο.
Το αποτέλεσμα είναι εξίσου κάλο !!!
Για την
γέμιση
250 γραμμάρια Τυρί φέτα
Προαιρετικά αν θέλετε μπορείτε να βάλετε αλάτι αν χρειάζεται
, πιπέρι , ρίγανη , δυόσμο ξερό , ή ότι άλλο σας αρέσει .
1 αυγό
**Μπορείτε
αν θέλετε να τα γεμίσετε με μυτζήθρα ή μισό τυρί μισό μυτζήθρα ή να βάλετε μέσα
στο τυρί και τριμμένο κασέρι … Ότι σας αρέσει … φαντασία να υπάρχει !!!
** Μπορείτε
επίσης να βάλετε αντί για λευκό αλεύρι , αλεύρι ολικής άλεσης !!!
Εκτέλεση
Για την ζύμη , σε
μια λεκανίτσα ρίχνετε το γιαούρτι , το σπορέλαιο , το αλάτι ,τα ανακατεύουμε
και αμέσως μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
Θέλουμε να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλήσει από τα
τοιχώματα της λεκάνης και να είναι εύπλαστη , χωρίς να είναι πολλή σφιχτή.
Σε ένα άλλο μπολ ,
τρίβουμε το τυρί με τα χέρια μας και προσθέτουμε μέσα το αυγό , το πιπέρι και
ότι άλλο έχουμε επιλέξει για την γέμιση μας.
Πλάθουμε τα τυροπιτάκια πάνω στα χεριά μας , βάζουμε μια κουταλιά
του γλυκού γέμιση και κλείνουμε το τυροπιτάκι μας . Το βάζουμε πάνω σε ταψί που
έχουμε στρώσει με λαδόκολλα . Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε όλα μας τα τυροπιτάκια
.
Θα βγούνε περίπου 21 – 25 τεμάχια , ανάλογα με το μέγεθος
που θα τα κάνετε.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180 βαθμούς για
30 λεπτά περίπου .
Καλή
επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου