Εύκολα Τυροπιτάκια Κουρού της Μαμάς !!! Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου !!!



ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ , ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ.
Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό τον 200 γραμμάριων
Με το κεσεδάκι από το γιαούρτι μετράμε και
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
500 με 550 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσης
1 κουταλιά της σούπα μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό για το άλειμμα με μια κουταλιά της σούπας νερό
Προαιρετικά από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορο .


** Αν δεν έχετε γιαούρτι , μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα φλιτζάνι γάλα.Σε αυτήν την περίπτωση θα μετρήσετε 1 φλιτζάνι σπορέλαιο. 
Το αποτέλεσμα είναι εξίσου κάλο !!!
Για την γέμιση
250 γραμμάρια Τυρί φέτα
Προαιρετικά αν θέλετε μπορείτε να βάλετε αλάτι αν χρειάζεται , πιπέρι , ρίγανη , δυόσμο ξερό , ή ότι άλλο σας αρέσει .
1 αυγό
**Μπορείτε αν θέλετε να τα γεμίσετε με μυτζήθρα ή μισό τυρί μισό μυτζήθρα ή να βάλετε μέσα στο τυρί και τριμμένο κασέρι … Ότι σας αρέσει … φαντασία να υπάρχει !!!
** Μπορείτε επίσης να βάλετε αντί για λευκό αλεύρι , αλεύρι ολικής άλεσης !!!
Εκτέλεση
Για την ζύμη , σε μια λεκανίτσα ρίχνετε το γιαούρτι , το σπορέλαιο , το αλάτι ,τα ανακατεύουμε και αμέσως μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
Θέλουμε να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της λεκάνης και να είναι εύπλαστη , χωρίς να είναι πολλή σφιχτή.
 Σε ένα άλλο μπολ , τρίβουμε το τυρί με τα χέρια μας και προσθέτουμε μέσα το αυγό , το πιπέρι και ότι άλλο έχουμε επιλέξει για την γέμιση μας.
Πλάθουμε τα τυροπιτάκια πάνω στα χεριά μας , βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού γέμιση και κλείνουμε το τυροπιτάκι μας . Το βάζουμε πάνω σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα . Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε όλα μας τα τυροπιτάκια .
Θα βγούνε περίπου 21 – 25 τεμάχια , ανάλογα με το μέγεθος που θα τα κάνετε.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου .
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια