ΚΕΙΚ ΑΠΛΟ…ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ !!! ΑΠΟ ΤΗΝ CHEF ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ



Υλικά

4 αυγά μεγάλα (αν είναι μικρά βάλτε 5 αυγά)
1 κούπα γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλια
350-400 γραμ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε … εγώ βάζω 350 γραμ. είναι περίπου 1 & ¾ κούπας και πάντα ανάλογα με το μέγεθος της κούπας)
1 κούπα σπορέλαιο (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)
Ξύσμα από ένα πορτοκαλί
** Αν πάλι θέλετε να το κάνετε βανίλια σοκολάτα , προσθέστε στην μισή σας ζύμη 1 κουτάλια της σούπας γεμάτη κακάο ή βάλτε μέσα στην ζύμη τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή ή βάλτε μέσα ξηρούς καρπούς και διάφορα μπαχαρικά ( π.χ. κανέλα, γαρίφαλο, τζίντζερ σε σκόνη, μοσχοκάρυδο κ.τ.λ.)


Εκτέλεση

Χτυπάμε σε μια μπασίνα (λεκάνη) με το φουέ (αυγογδάρτη), τα αυγά με την ζάχαρη και στην συνεχεία προσθέτουμε το λάδι και τον χυμό ή ότι διαλέξουμε σε υγρασία,  την βανίλια, και το ξύσμα.
Στην συνεχεία προσθέτουμε το αλεύρι. (Σε αυτό το σημείο μπορεί να χρειαστεί να πάρετε μια μαρίζ – σπάτουλα ή κουτάλα για το ανακάτεμα)
Βουτυροαλευρώνουμε μια φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45-50 λεπτά περίπου, ανάλογα πάντα με τον φούρνο σας.

*Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε την ζύμη σε ατομικά φαρμάκια μέσα σε χαρτάκια. Σε αυτήν την περίπτωση θα τα ψήσετε στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.

* Και δεν ξεχνάμε ... Μετράμε πάντα με το ίδιο σε μέγεθος ποτήρι ή κούπα ή φλιτζάνι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Σχόλια