Ρεβανί SUPER…Εύκολο χωρίς μίξερ !!! Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου !!!




Υλικά
5 αυγά
1 ποτήρι αλεύρι
1 ½ ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 μπέικιν
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το σιρόπι
5 ποτήρια νερό
5 ποτήρια ζάχαρη
Χυμό από ½ λεμόνι
1 στικ κανέλας
**Μετράμε πάντα με το ίδιο σε μέγεθος ποτήρι**
Εκτέλεση
Η πρώτη σας δουλεία είναι να βάλετε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι και να το βράσετε για 5-7 λεπτά .
Μετά αποσύρετε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει μέχρι να κάνετε το ρεβανί.
Στην συνέχεια , σε ένα μεγαλούτσικο μπολ, ρίχνετε μέσα τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι και την ζάχαρη και ανακατεύετε με έναν αυγογδάρτη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αμέσως μετά και μέσα στο ίδιο μπολ, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, την βανίλια το σιμιγδάλι, το μπέκιν και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας .( Όλη αυτή η διαδικασία ,δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά)
Αδειάζουμε σε ένα λαδωμένο πυρέξ το ζυμάρι μας , και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς , για 45 λεπτά περίπου και πάντα ανάλογα με τον φούρνο μας . Το ρεβανί μας θα πρέπει να έχει από πάνω ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.
Όπως θα βγάλουμε το ρεβανί μας ζεστό από τον φούρνο ,θα το κόψουμε και θα ρίξουμε με την βοήθεια μιας βαθιάς κουτάλας το σιρόπι μας πάνω από το γλυκό μας .
Θα το αφήσουμε να κάτσει μέχρι να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι μας .
Μπορείτε να το σερβίρετε με μια λαχταριστή μπάλα παγωτό καϊμάκι.
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια