Σουφλέ πατάτας ή Πατατόπιτα … που τα σπάει !!! Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου !!!




ΥΛΙΚΑ
6 μεγάλες πατάτες ,βρασμένες, πατημένες με τα χέρια ώστε να έχει και κομματάκια μέσα
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
3 αυγά,
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόνη σκόρδο
½  ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι  γάλα
1 ποτήρι αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρετε πρώτα σε ένα τηγανάκι το κρεμμύδι με το μπέικον και αφήστε τα στην άκρη.
Σε μια μεγάλη λεκάνη , βάλτε τις πατάτες , φορέστε γάντια και λιώσετε με τα χέρια ώστε να μην γίνουν εντελώς πουρές.
Προσθέστε μέσα τα αυγά , το γάλα , το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, το σκόρδο, το σπορέλαιο, τον μαϊντανό, την γραβιέρα, το σοταρισμένο κρεμμύδι με το μπέικον, το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατέψτε όλα τα υλικά να ενωθούν.
Στρώστε το μίγμα  σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήστε στους 180 βαθμούς για 45 με 60 λεπτά περίπου και ανάλογα πάντα με τον φούρνο σας .
Καλή Επιτυχία !!!

Σχόλια