Κέικ με αλεύρι ολικής , μπαχαρικά και Στέβια. Χωρίς μίξερ !!! Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου !!!




Υλικά
4 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού ή μια κονσέρβα γάλα καρύδας (την κονσέρβα όμως όχι γάλα καρύδας από το ψυγείο)
500 γραμ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
50 γραμ. Στέβια 1:5 (ένα προς 5)
1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)
1 ½  κουταλάκια του γλυκού κανέλα
½ γαρίφαλο
¼  κουτάλι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουτάλι γλυκού μπέικιν εξτρά από το αλεύρι
Ξύσμα από ένα πορτοκαλί και τον χυμό του, από αυτό που ξύσατε (μην πάει χαμένο)
**Αν πάλι θέλετε να το κάνετε βανίλια σοκολάτα , αφαιρέστε τα μπαχαρικά από την συνταγή και προσθέστε στην μισή σας ζύμη 1 κουτάλια της σούπας γεμάτη κακάο.
Κάντε τα γλυκά και τα φαγητά σας πάντα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας !!!


Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μια μπασίνα (λεκάνη) με το φουέ (αυγογδάρτη), τα αυγά με το λάδι και στην συνεχεία προσθέτουμε ,τον χυμό ή ότι διαλέξουμε σε υγρασία, την στέβια , την βανίλια, την κανέλα το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα.
Στην συνεχεία προσθέτουμε το αλεύρι. (Σε αυτό το σημείο μπορεί να χρειαστεί να πάρετε μια μαρίζ – σπάτουλα για το ανακάτεμα)
Αλευροβουτυρώνουμε την φόρμα του κέικ
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά περίπου, ανάλογα πάντα με τον φούρνο σας.
TIPS :
*Μην ανεβάσετε την θερμοκρασία στον φούρνο σας πάνω από τους 200 βαθμούς για κανέναν λόγο . Η αντοχές της στέβια στην θερμοκρασία είναι μέχρι τους 200 βαθμούς .
*Αν θέλετε και σας αρέσει, μέσα στην ζύμη σας μπορείτε να προσθέσετε και  50 γρ. φρέσκο τζίτζερ τριμμένο …  ή 1 κουτάλια του γλυκού κοφτή σκόνη … θα δώσει άλλη διάσταση στο κέικ σας.
*Μπορείτε επίσης αν θέλετε να βάλετε μέσα στην ζύμη σας σταφίδες, τριμμένα καρύδια ή ότι άλλο σας αρέσει … βάλτε την φαντασία σας να οργιάσει ώστε να κάνετε το δικό σας καταπληκτικό κέικ !!!
*Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε την ζύμη σε ατομικά φαρμάκια μέσα σε χαρτάκια. Σε αυτήν την περίπτωση θα τα ψήσετε στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια