Κοχύλια XL γεμιστά !!! Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου



ΥΛΙΚΑ
  • 500 γραμμάρια κοχύλια μεγάλα
  • 250 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
  • 300 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
Για τον κιμά:
  • 700 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
  • 500 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμάρια  σάλτσα ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι του κρασιού κρασί της αρεσκείας σας
  • ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες πάπρικα
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1/3 από το ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι – πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον κιμά: τοποθετείτε σε μια σωτέζα  σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρει χρώμα. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας καλά για να σπάσει ο κιμάς σε μικρά κομμάτια και στην συνέχεια προσθέτουμε και το σπανάκι να σοταρίστει και αυτό. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στην συνέχεα  προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας και το σκόρδο και το αφήνετε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Τέλος προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά την πάπρικα, το μπαχάρι, την ρίγανη, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. 

Για τα κοχύλια: σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα κοχύλια μέχρι να είναι al dente. Βράστε τα, 4 λεπτά λιγότερο από αυτό που γράφει η συσκευασία σας. Όταν τα κοχύλια είναι έτοιμα τα σουρώνετε, τα κρυώνετε με κρύο νερό και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.

Για την συναρμολόγηση: Πάρτε δίπλα σας το ταψί που θα τα τοποθετήσετε και βάλτε την μισή από την σάλτσα που έχετε. (ΣΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΑΥΤΗΝ, ΒΑΛΤΕ ΜΕΣΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΚΑΙ 250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ Ή 1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ) Στην συνέχεια γεμίζετε τα κοχύλια με τον κιμά, τα τοποθετείτε στο ταψί σας το ένα δίπλα στο άλλο. Αφού τελειώσετε με αυτήν την διαδικασία, ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη  σάλτσα ντομάτας και την  τριμμένη γραβιέρα.

Ψήστε τα στον φούρνο σε αντιστάσεις , στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους !!!
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια