Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού !!!



Υλικά
260 γρ. πολτός από τα πορτοκάλια , 3 πορτοκάλια, μεσαίου μεγέθους δηλαδή
250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο + λίγο για το ταψί
400 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο + λίγο για το ταψί
5 αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα ή λευκή και μαύρη σοκολάτα
ένα ταψάκι χάρτινο ζαχαροπλαστείου αν θέλετε αλλιώς βάλτε ένα δικό σας
Εκτέλεση
Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά (τα τρυπάμε με ένα πιρούνι για να το διαπιστώσουμε). Τα βγάζουμε και, αφού κρυώσουν, τα κόβουμε σε κομμάτια. Αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.( αυτήν την διαδικασία μπορείτε να την κάνετε και από βραδύς ) Από αυτό τον πολτό κρατάμε 260 γρ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 260 γρ. πολτό με το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Τα αδειάζουμε στο προηγούμενο μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι , την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ., βάζουμε το φλουρί , και ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς (δοκιμάζουμε αν ψήθηκε βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα το οποίο θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό). Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή αντί για άχνη λιώστε λευκή σοκολάτα  και γράψτε επάνω το έτος με μαύρη σοκολάτα ή σκεπάστε την με γλάσο ή ακομα και με ζαχαρόπαστα !!!

TIPS
1. Μην ξεχάσετε να βάλετε φλουρί !!!
2. Αν θέλετε πάρτε από ένα φούρνο ή ζαχαροπλαστείο ή από κατάστημα με επαγγελματικά είδη ένα χάρτινο ταψάκι …θα είναι σαν έτοιμη… εγώ έτσι κάνω
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου