Ανοιχτά μπουρεκάκια με κιμά και πράσα…Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου !!!



1 φύλλο σφολιάτα , το οποίο κόβουμε σε 12 τετράγωνα κομμάτια , τρυπάμε με ένα πιρούνι την σφολιάτα, την βάζουμε στην φόρμα με θήκες  καλά λαδωμένη  και προψήνουμε για 10 λεπτά (αν μας φουσκώσει κατά το ψήσιμο ,πριν βάλουμε την γέμιση μας, τις  πατάμε με ένα πιρούνι ώστε να ξεφουσκώσουν)
Για την γέμιση
Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια κιμά
4 πράσα ψιλοκομμένα
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
Μαϊντανό ψιλκομμένο
1 αυγό
Αλάτι – πιπέρι- ρίγανη- μια πρέζα μπαχάρι
Σοτάρουμε τα υλικά καλά σε ένα τηγάνι ώστε να φύγουν τα υγρά τους και αφού ετοιμαστεί η γέμιση και κρυώσει για λίγο ,προσθέτουμε μέσα: Μαϊντανό ψιλοκομμένο , και ένα αυγό (προσεκτικά ώστε να μην μας ψηθεί το αυγό)
Γεμίζουμε τις σφολιάτες μας και από πάνω τελειώνουμε με κίτρινο τριμμένο τυρί (της αρεσκείας μας )
Συνεχίζουμε το ψήσιμο στον φούρνο σε μέτρια φωτιά στους 180 βαθμούς,  μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα τα μπουρεκάκια μας
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια