Μανιτάρια γεμιστά!!!...Μια συνταγή της CHEF Αγγελικής Σταυρίδου!!!



Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί- με την κούπα προς τα πάνω.
Τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο (με πινέλο)Τα αλατοπιπερώνουμε και τα μισοψήνουμε σε μέτρια φωτιά στο φούρνο.
 Κάνουμε μια σφιχτή μπεσαμέλ ( δεν θα βάλουμε αυγό) με :
100 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι (με προσοχή) - πιπέρι άσπρο (κατά προτίμηση)

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε : μπέικον, πιπεριά, λιαστές ντομάτες και τα ποδαράκια από τα μανιτάρια, αλάτι- πιπέρι ,σκόνη σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα.
 Τα ενώνουμε με την μπεσαμέλ και προσθέτουμε τριμμένο κίτρινο τυρί ( της αρεσκείας μας)και ψιλοκομμένο μαϊντανό μέσα στην γέμιση. 
Γεμίζουμε τα μισοψημένα μανιτάρια με την γέμιση και τελειώνουμε από πάνω με λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί.

Στολίστε τα από πάνω με ότι σας αρέσει !!!


Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς  στον φούρνο μέχρι να πάρει Χρυσό  χρώμα το τυρί μας.
TIPS : Αν σας περισσέψει γέμιση, βάλτε την στην κατάψυξη και χρησιμοποιήστε την άλλη φορά
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια