Κέικ κίτρινης κολοκύθας με μπαχαρικά !!! Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου !!!




Υλικά
5 αυγά
600 γραμ. κολοκύθα, στον τρίφτη ή στο μπλέντερ σαν πουρέ …Εγώ το προτιμώ πουρέ στο μπλέντερ.
200 γραμ. καρύδια
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
400 με 350 γραμμ. ζάχαρη λευκή ή αντίστοιχα ζάχαρη καρύδας (εξαρτάτε πόσο γλυκό το θέλετε)
1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
½ γαρίφαλο
¼  κουτάλι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουτάλι γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι 
Ξύσμα από ένα πορτοκαλί και τον χυμό του, από αυτό που ξύσατε


  • Το κέικ που βλέπετε είναι φτιαγμένο με ζάχαρη καρύδας !!! Η επιλογή είναι δική σας για το είδος της ζάχαρης.

Εκτέλεση
Πρώτη μας δουλειά είναι να ετοιμάσουμε την κολοκύθα … Μετά ,
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και στην συνεχεία προσθέτουμε , το λάδι , την βανίλια, την κανέλα το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, την πρέζα αλατιού, την σόδα και το ξύσμα.
Μετά προσθέτουμε στο μείγμα μας την κολοκύθα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα αλεσμένα καρύδια. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα μας και συγχρόνως χτυπάμε στο μίξερ.
Αλευροβουτυρώνουμε το ταψί μας ή την φόρμα του κέικ ή μπορείτε να τα κάνετε και ατομικά σε μικρές φορμίτσες και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 60 λεπτά.
TIPS :
*Αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες της χρήσεις , θα προσθέσετε και 2 κουταλιές του γλυκού γεμάτα μπέκιν.
*Αν θέλετε και σας αρέσει, μέσα στην ζύμη σας μπορείτε να προσθέσετε και  50 γρ. φρέσκο τζίτζερ τριμμένο …  ή 1 κουτάλια του γλυκού κοφτή σκόνη … θα δώσει άλλη διάσταση στο κέικ σας.
*Μπορείτε επίσης αν θέλετε να βάλετε μέσα στην ζύμη σας σταφίδες.
*Επίσης αν θέλετε, για το σερβίρισμα, μπορείτε να βάλετε από πάνω άχνη ζάχαρη ή λιωμένη σοκολάτα.
 Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια