Φέτα Σαγανάκι με Φύλλο Κρούστας και Μέλι !!!




Υλικά
– 2 κομμάτια φέτας κομμένα ορθογώνια πάχους μισού εκατοστού περίπου
– 1 φύλλο κρούστας
– 1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
– 2 κουτ. γλυκ. σουσάμι
– 3-4 κουτ. γλυκ. καλό  μέλι
– 100 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πάρτε ένα φύλλο, απλώστε το  επάνω στην επιφάνεια του πάγκου σας και κόψτε το στη μέση έτσι ώστε να έχετε δύο λωρίδες. Τοποθετείστε στην αρχή της μιας λωρίδας  το πρώτο κομμάτι της φέτας αφήνοντας κάποια απόσταση  από τις δύο πλευρές, για να μπορείτε να το διπλώσετε.
Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού με ένα πιρούνι. Βουτήξτε στο ασπράδι ένα πινέλο κουζίνας και αλείψτε το φύλλο δεξιά και αριστερά  με ασπράδι αυγού, στα σημεία που θέλετε να κολλήσει  καθώς θα το τυλίγετε.
Γυρίστε το κομμάτι της φέτας προσεκτικά, τυλίγοντας το με το φύλλο. Καλύψτε με ασπράδι την άκρη και κολλήστε καλά για να μην ξεχειλίσει η φέτα κατά το τηγάνισμα.
Βάλτε ένα μικρό τηγανάκι στη φωτιά  χωρίς να το λαδώσετε και ρίξτε το σουσάμι. Αφήστε για ένα περίπου λεπτό το σουσάμι να καβουρντιστεί ανακατεύοντας συνεχώς. Είναι έτοιμο μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα και  να χοροπηδάει. Βγάλτε από τη φωτιά το τηγάνι και κρατήστε στην άκρη το σουσάμι για το γαρνίρισμα. Ρίξτε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και αφήστε να ανεβάσει θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά, (χωρίς να αρχίσει να βγάζει καπνό όμως) και τηγανίστε τα πακετάκια της φέτας.
Τα γυρνάτε μια δυο φορές  με σπάτουλα ή λαβίδα όχι με πιρούνι για να μην τρυπήσετε το φύλλο και χυθεί η φέτα, θα χρειαστούν 3’ για να ροδίσει παντού και το φύλλο να πάρει ένα βαθύ μελί χρώμα.
Τοποθετείστε τα πακετάκια στην πιατέλα και έτσι όπως είναι καυτά περιχύστε τα  από πάνω με το μέλι. Πασπαλίστε με το σουσάμι και είστε έτοιμοι να τα σερβίρετε αμέσως γιατί πρέπει ξέρετε πως το υπέροχο αυτό σαγανάκι επιβάλλεται  να καταναλωθεί σε 5-10 λεπτά όσο είναι ζεστό και τραγανό το φύλλο.
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια