Κέικ με αλεύρι ολικής SUPER χωρίς ζάχαρη και χωρίς μίξερ!!! Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου




ΥΛΙΚΑ
1 κεσεδάκια γιαούρτι 2% ( κρατάμε το κεσεδάκι για να μετρήσουμε τα άλλα υλικά)
250 γραμ. ζάχαρη καρύδας (είναι μια συσκευασία)  ή  1 κεσεδάκι στέβια 1:1  ή 200 γραμ. φρουκτόζη
**Αν σε περίπτωση εσείς θέλετε να βάλετε κανονική ή καστανή ή μαύρη ζάχαρη , η αναλογία είναι 250 γραμ.*** Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση το κέικ δεν θα είναι χωρίς ζάχαρη!!!
1 κεσεδάκι σπορέλαιο ( ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο )
1 κεσεδάκι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
1  συσκευασία 500 γραμ. φαρίνα ολικής
1 κουτ.γλυκ. μπέικιν ( επιπλέον )
5 αυγά
2 βανίλιες ( προαιρετικά ) 
Αν θέλετε και σας αρέσει βάλτε επίσης :
 1 κουτ.γλυκ. κανέλα και
 ½ κουτ.γλυκ. γαρίφαλο
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε μέσα καρύδια τριμμένα ή κάποιον άλλον ξηρό καρπό της αρεσκείας σας ,όπως επίσης μπορείτε να ψιλοκόψετε αποξηραμένα φρούτα ή σταφίδες και να προσθέσετε στο κέικ σας.


Εκτέλεση
Χτυπάμε αρχικά με ένα σύρμα ( φουέ ) τα αυγά με την ζάχαρη της επιλογής μας.
Μετά προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό, το ξύσμα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες, και τα ενσωματώνουμε όλα μαζί (εδώ επειδή το μίγμα σας θα είναι δύσκολο να το ανακατέψετε με το σύρμα πάρτε μια μαρίζ … (σπάτουλα).
**Μαζί με το αλεύρι σε εκείνη την φάση βάζουμε αν θέλουμε μέσα την κανέλα και το γαρίφαλο …Αν θέλουμε κάτι από τα υπόλοιπα υλικά , τα βάζουμε μετά το αλεύρι
Βάζουμε την ζύμη μας σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε 180 βαθμούς για 45 -50 λεπτά περίπου και ανάλογα πάντα με τον φούρνο μας.
Ελέγχουμε πάντα με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί καλά το κέικ μας.


TIPS : Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε την ζύμη σε ατομικά φαρμάκια μέσα σε χαρτάκια. Σε αυτήν την περίπτωση θα τα ψήσετε στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.
Μπορείτε επίσης να τα στολίσετε με πραλίνα από στέβια ή με κάποια μαρμελάδα της αρεσκείας σας , πάντα με στέβια ή φρουκτόζη ή ακόμα και να τα κάνετε γεμιστά με πραλίνα ,μαρμελάδα ή με κάποια σοκολάτα με στέβια.
Καλή σας επιτυχία !!!

Σχόλια