Καλαμαράκια Γόνος με σπανάκι !!! Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου




Υλικά
1 κιλό γόνο καλαμαράκια κατεψυγμένο ή φρέσκο αν μπορέσετε να βρείτε
1 κιλό σπανάκι
 2 κρεμμύδια μεγάλα και αν έχετε μπορείτε να βάλετε και 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
 Αλάτι- πιπέρι
Μαϊντανό
 θυμάρι ή ρίγανη ή λίγο και από τα δύο αν σας αρέσουν
Μία σκελίδα σκόρδο
Χυμός ντομάτας
ελαιόλαδο
Λίγη πάπρικα γλυκιά
1 πρέζα Μπούκοβο
½  ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί για σβήσιμο
Χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση

Αφού καθαρίσετε και πλένετε καλά τα καλαμαράκια και το σπανάκι σας,  Κόβεται σε φέτες τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μαζί με το ελαιόλαδο Και το σκόρδο, μόλις μαραθούν ρίχνετε μέσα τον γόνο, το φέρνετε μία γύρα στην κατσαρόλα σας  και σβήνεται με το κρασί . Αφήνετε το αλκοόλ από το κρασί να εξατμιστεί και  μετά ρίχνετε το σπανάκι και τα φέρνετε μία γύρα πάλι στην κατσαρόλα σας  και μετά προσθέτετε το χυμό ντομάτας τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, λίγο νερό και τον χυμό λεμονιού. Δεν χρειάζεται να βάλετε πολύ νερό στην κατσαρόλα σας, αν χρειαστεί θα συμπληρώσετε στην πορεία του μαγειρέματος (ζεστό πάντα) και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα.
TIPS : Σε αυτήν την συνταγή μπορείτε αντί για τον γόνο , να χρησιμοποιήσετε σουπιές !!!
Καλή σας επιτυχία !!!

Σχόλια