Τυρόπιτα εύκολη και γρήγορη … Η πιο εύκολη και αφράτη πίτα που έχετε κάνει ποτέ !!! Μια συνταγή της CHEF Αγγελικής Σταυρίδου




Υλικά
1 πακέτο φύλλα για πίτα ή κρούστας , ότι έχετε στο ψυγείο σας ή ότι σας αρέσει
1 κεσεδάκι γιαούρτι ( το κεσεδάκι το κρατάμε για μεζούρα )
1 ½ κεσεδάκι γάλα
5 αυγά
1  κεσεδάκι σπορέλαια ( ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο )
1 κουτ. γλυκ. Μπέικιν, καλά γεμάτο  
500 γραμμ. Τυρί φέτα ή λευκό ή μυτζήθρα ( ότι σας αρέσει )
Αλάτι – Πιπέρι  κατά βούληση

Εκτέλεση
Η πρώτη μας κίνηση, αφού έχουμε ξεπαγώσει φυσικά πρώτα τα φύλλα, είναι να πάρουμε και να κόψουμε τα φύλλα μας σαν γιουφκά ( ταλιατέλες ),να τα ανοίξουμε μεταξύ τους  και να τα αφήσουμε να ξεραθούν για περίπου 3 ώρες.

Στην συνέχεια , σε μια μεγάλη μπασίνα ( λεκάνη ), ρίχνουμε τα αυγά , το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι,  και το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας μεταξύ τους .
Στην συνέχεια μέσα στο μίγμα μας ρίχνουμε το τυρί που έχουμε επιλέξει , σπασμένο με το χέρι μας και ανακατεύουμε.

 Αμέσως μετά, παίρνουμε και ρίχνουμε σταδιακά (χούφτα – χούφτα ) τα στεγνά πλέον φύλλα μας ανακατεύοντας ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους .
Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου , ανάλογα πάντα με τον φούρνο μας.

TIPS : Μέσα στο μίγμα μπορείτε να κάνετε ότι παραλλαγή θέλετε και σας αρέσει. Μπορείτε να βάλετε : ψιλοκομμένες πιπεριές ,κάποιο αλλαντικό ή κάποιο σκληρό τυρί ή ακόμα να προσθέσετε κάποιο μυρωδικό που σας αρέσει : ρίγανη, δυόσμο, κ.τ.λ.
Καλή σας επιτυχία !!!

Σχόλια