Τυρόπιτα εύκολη και γρήγορη … Η πιο εύκολη και αφράτη πίτα που έχετε κάνει ποτέ !!! Μια συνταγή της CHEF Αγγελικής Σταυρίδου
Υλικά
1 πακέτο φύλλα για πίτα ή κρούστας , ότι έχετε στο ψυγείο
σας ή ότι σας αρέσει
1 κεσεδάκι γιαούρτι ( το κεσεδάκι το κρατάμε για μεζούρα )
1 ½ κεσεδάκι γάλα
5 αυγά
1 κεσεδάκι σπορέλαια
( ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο )
1 κουτ. γλυκ. Μπέικιν, καλά γεμάτο
500 γραμμ. Τυρί φέτα ή λευκό ή μυτζήθρα ( ότι σας αρέσει )
Αλάτι – Πιπέρι κατά
βούληση
Εκτέλεση
Η πρώτη μας κίνηση, αφού έχουμε ξεπαγώσει φυσικά πρώτα τα φύλλα,
είναι να πάρουμε και να κόψουμε τα φύλλα μας σαν γιουφκά ( ταλιατέλες ),να τα
ανοίξουμε μεταξύ τους και να τα αφήσουμε
να ξεραθούν για περίπου 3 ώρες.
Στην συνέχεια , σε μια μεγάλη μπασίνα ( λεκάνη ), ρίχνουμε
τα αυγά , το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, και το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν
τα υλικά μας μεταξύ τους .
Στην συνέχεια μέσα στο μίγμα μας ρίχνουμε το τυρί που έχουμε
επιλέξει , σπασμένο με το χέρι μας και ανακατεύουμε.
Αμέσως μετά, παίρνουμε
και ρίχνουμε σταδιακά (χούφτα – χούφτα ) τα στεγνά πλέον φύλλα μας ανακατεύοντας
ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους .
Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,
στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου , ανάλογα πάντα με τον φούρνο μας.
TIPS
: Μέσα στο μίγμα μπορείτε να κάνετε ότι παραλλαγή θέλετε και σας αρέσει.
Μπορείτε να βάλετε : ψιλοκομμένες πιπεριές ,κάποιο αλλαντικό ή κάποιο σκληρό
τυρί ή ακόμα να προσθέσετε κάποιο μυρωδικό που σας αρέσει : ρίγανη, δυόσμο,
κ.τ.λ.
Καλή σας
επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου