Κολοκυθοκεφτέδες «SUPER» … Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου !!!




Υλικά
1 μεγάλο ή δυο μέτρια κολοκυθάκια (πράσινα)
1 κρεμμύδι ( μέτριο προς μεγάλο )
1 σκελίδα σκόρδο ( προαιρετικά )
1 αυγό
Αλάτι – πιπέρι
Άνηθο και μαϊντανό
200 γραμ. Τυρί ,φέτα τριμμένη με το χέρι
1 κουτ. γλυκού μπέκιν
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( όσο σηκώσει ,ώστε να έχετε μια μέτρια προς σφιχτή ζύμη )
Λάδι μέσα στην ζύμη δεν βάζουμε !!!

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια μας και μετά τα βάζουμε και τα τρίβουμε στο μπλέντερ !!! Στο μπλέντερ τα τρίβουμε όλα, και το κρεμμύδι και ότι άλλο χρειάζεται τρίψιμο.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά μας και τέλος προσθέτουμε το μπέκιν και το αλεύρι ( όσο σηκώσει ) έτσι ώστε να έχουμε μια μέτρια προς σφιχτή ζύμη .
Βάζουμε  σε ένα τηγάνι λάδι να ζεσταθεί καλά ,και μετά με ένα κουτάλι αρχίζουμε να παίρνουμε και να βάζουμε κουταλιά – κουταλιά έως ότου να τηγανίσουμε όλη την ζύμη μας. Μόλις ροδίσουν από την μία πλευρά ,τότε γυρίζουμε τους κεφτέδες και από την άλλη να ροδίσουν και να ψηθούν .Τα τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας .
Εναλλακτική : Μπορούμε αυτήν την ζύμη μας ,αν δεν θέλουμε να την τηγανίσουμε ,να την απλώσουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι, σε λεπτή στρώση περίπου ένα δάχτυλο σε πάχος , και την ψήσουμε στον φούρνο, για περίπου 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς . Σε αυτήν την περίπτωση … θα βάλουμε και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέσα στην ζύμη μας .
Καλή σας επιτυχία !!!

Σχόλια