Υλικά
Κρεμμύδια Ζακύνθου ( αν δεν βρείτε πάρτε κρεμμύδια άσπρα μεγάλα )
Δάφνη
Δεντρολίβανο
Κόκκους πιπέρι
Αλάτι
Ζάχαρη
Ξύδι
Νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες
μετά γεμίζουμε τα βάζα μας καλά πατάμε να πάρει όσες περισσότερα μπορέσει το βάζο
Σε κάθε βάζο βάζουμε ένα φύλλο δάφνης , πιπέρι σε κόκκους μια πρέζα , μια κουταλιά της σούπας χόνδρο αλάτι , μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη , ένα σφηνάκι ξύδι λευκό ( εγώ βάζω μηλόξυδο ) και τέλος γεμίζουμε καλά μέχρι επάνω τα βάζα με νερό (το βάζο είναι 2 κιλών )
Κλείνουμε τα βάζα σφιχτά με τα καπάκια τους , ανακινούμε να ενωθούν τα υλικά που βάλλαμε μέσα και τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος να γίνουν. Σε περίπου 40 μέρες θα μπορείτε να φάτε.
Μετά το άνοιγμα τα συντηρούμε στα ψυγείο
Καλή επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου