Υλικά
Ντομάτες πράσινες άγουρες
Δάφνη
Σκόρδο
Μπαχάρι σε κόκκους
Κόκκους πιπέρι
Αλάτι
Ζάχαρη
Ξύδι
Νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε σε τρεχούμενο νερό τις ντομάτες και τις κόβουμε σε τέταρτα και αμέσως μετά γεμίζουμε τα βάζα μας καλά πατάμε να πάρει όσες περισσότερες μπορέσει το βάζο.
Σε κάθε βάζο βάζουμε ένα φύλλο δάφνης , 5 κόκκους μπαχάρι , πιπέρι σε κόκκους μια πρέζα , 2 σκελίδες σκόρδο , μια κουταλιά της σούπας χόνδρο αλάτι , μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη , ένα σφηνάκι ξύδι λευκό ( εγώ βάζω μηλόξυδο ) και τέλος γεμίζουμε καλά μέχρι επάνω τα βάζα με νερό ( το βάζο είναι 2 κιλών )
Κλείνουμε τα βάζα σφιχτά με τα καπάκια τους , ανακινούμε να ενωθούν τα υλικά που βάλλαμε μέσα και τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος να γίνουν. Μετά από 40 μέρες περίπου μπορείτε να δοκιμάσετε .
Μετά το άνοιγμα τα συντηρούμε στα ψυγείο.
Καλή επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου