Υλικά
200 ml ή (1
κεσεδάκι του γιαουρτιού σαν μεζούρα), ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
500 γρ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ.
μπέικιν πάουντερ (αν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
4 αβγά
400 γρ.
μυζήθρα τριμμένη γλυκιά
2 πιπεριές
μια κόκκινη και μια πορτοκαλί ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους
1 κ.γ.
δυόσμο ή ρίγανη ή θυμάρι αν δεν σας αρέσει ο δυόσμος
200 ml ή (1
κεσεδάκι) γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
αλάτι,
πιπέρι
( μετρήστε με το κεσεδάκι από το
γιαούρτι )
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα
αβγά καλά στο μίξερ, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα και στην συνέχεια
προσθέστε το λάδι, το γάλα, το γιαούρτι, τον δυόσμο ή την ρίγανη ή το θυμάρι
και το αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθούν.
Χαμηλώνουμε
την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ ή
το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Μετά προσθέτουμε, την τριμμένη μυζήθρα, την
ψιλοκομμένη πιπεριά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν.
Αλείφουμε με
βούτυρο την φόρμα του κέικ ή ένα ταψί ή 2 μικρές μακρόστενες φόρμες
Ρίχνουμε το
μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45-55 λεπτά ανάλογα
με τον φούρνο σας, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το κέικ μας .
Καλή επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου