Αλμυρό κέικ με μυζήθρα και χρωματιστές πιπεριές από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου !!!




Υλικά
200 ml ή (1 κεσεδάκι του γιαουρτιού σαν μεζούρα), ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (αν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
4 αβγά
400 γρ. μυζήθρα τριμμένη γλυκιά
2 πιπεριές μια κόκκινη και μια πορτοκαλί ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους
1 κ.γ. δυόσμο ή ρίγανη ή θυμάρι αν δεν σας αρέσει ο δυόσμος
200 ml ή (1 κεσεδάκι) γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι
( μετρήστε με το κεσεδάκι από το γιαούρτι )

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά καλά στο μίξερ, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα και στην συνέχεια προσθέστε το λάδι, το γάλα, το γιαούρτι, τον δυόσμο ή την ρίγανη ή το θυμάρι και το αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθούν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ ή το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Μετά προσθέτουμε, την τριμμένη μυζήθρα, την ψιλοκομμένη πιπεριά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν.
Αλείφουμε με βούτυρο την φόρμα του κέικ ή ένα ταψί ή 2 μικρές μακρόστενες φόρμες
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45-55 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το κέικ μας .
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια