Κολοκυθάκια στον φούρνο ΣΟΥΠΕΡ !!! Σαν τηγανιτά !!!




Υλικά

  • ·       4-5 κολοκυθάκια
  • ·         200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις και προσθέτετε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
  • ·         1 Μπολ με νερό
  • ·         1 Ταψί
  • ·         Λίγο ελαιόλαδο
  • ·         Αλάτι - πιπέρι – ρίγανη - σκόνη σκόρδο – 1 κ.γ. σκόνη νοστιμιάς λαχανικών

**Από τα μυρωδικά και μπαχαρικά, μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει αν θέλετε δεν βάζετε σκόρδο, αν θέλετε βάλτε θυμάρι αντί για ρίγανη , προσαρμόστε την γεύση σύμφωνα με τα γούστα σας .

Εκτέλεση
Αφού πλύνετε και καθαρίσετε τα κολοκυθάκια σας, τα κόβετε σε φέτες μισού με ένα εκατοστού ( όχι όμως πολλή λεπτές φέτες ).
Στη συνέχεια παίρνετε δίπλα σας μία λεκάνη με το αλεύρι, όπου έχετε μέσα βάλει αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόνη σκόρδου και την σκόνη νοστιμιάς λαχανικών και σε ένα άλλο Μπολ με νερό, βάζετε μέσα τα κολοκυθάκια σας για να πάρουν λίγη υγρασία. 

Παίρνετε μέσα από το Μπολ με το νερό και τα αλευρώνεται .Στην συνέχεια τα στρώνεται στο ταψί σας με τον τρόπο που σας δείχνω στην φωτογραφία. 

Ρίχνετε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και τα βάζετε στο φούρνο για 45 με 60 λεπτά περίπου ,ανάλογα με τον φούρνο σας , στον αέρα στους 180-200 βαθμούς και έως ότου ροδίσουν και γίνουν τραγανά.

Μπορείτε να τα σερβίρετε με τζατζίκι ή σκορδαλιά ή με γιαούρτι ή να τα απολαύσετε ακόμα και σκέτα !!!

Καλή σας επιτυχία !!!

Σχόλια