Κερασό !!! Ή αλλιώς Λικέρ βύσσινο !!! Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου !!!



Υλικά
Ένα μεγάλο βάζο ή μεγάλο μπουκάλι
1 κιλό βύσσινα καλά ωριμασμένα
1 κιλό ζάχαρη
2 μεγάλα ξυλάκια κανέλα
10 γαρίφαλα
Μια μπαλίτσα μοσχοκάρυδο
1 λίτρο κονιάκ
Εκτέλεση
Πλένω και σκουπίζω τα βύσσινα και πετάω τα κοτσάνια τους. Τα ρίχνω όλα μέσα στο μπουκάλι ή το βάζο . Προσθέτω  τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και κλείνω με τούλι .
Τα αφήνω σε μέρος ηλιόλουστο για τουλάχιστον 40 ήμερες ( εγώ τα αφήνω και 2 μήνες ).
Τις πρώτες ημέρες ανακινώ έντονα τα μπουκάλια για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μετά περίπου από 25 μέρες βάζω μέσα και το κονιάκ και τα αφήνω να κάτσουν όλα μαζί.
Μόλις το πότο μας είναι έτοιμο ,  ανοίγω τα μπουκάλια και σουρώνω το ποτό. Το μοιράζω σε μπουκάλια και τα κλείνω καλά. Τα διατηρώ σε σκοτεινό και δροσερό μέρος, αλλά όχι στο ψυγείο.

TIPS

  • Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε και ποτό με κεράσια απλά αλλάζετε την αναλογία της ζάχαρης …αντί για 1 κιλό ζάχαρη βάζουμε 700 γραμμάρια ζάχαρη
  • Επίσης μπορείτε αντί για κονιάκ να χρησιμοποιήσετε τσίπουρο ή βότκα
  • ·         Όσο για καπάκια ? Όχι δεν τα βάζουμε από την αρχή γιατί το ποτό κάνει μέσα αντίδραση ( βράζει όπως έλεγαν οι παλαιότεροι )και θα μας πετάξει τα καπάκια
  • Με τα βύσσινα που θα μείνουν από το ποτό … μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να συνοδέψετε το παγωτό σας  ή να τα βάλετε μέσα σε σαντιγί … αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια …για να κάνετε τούρτες,επίσης μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε κορμούς ή ότι άλλο φανταστείτε !!!
  • Και μην ξεχνάτε … Όσο περισσότερο το αφήσουμε τόσο ποιο ωραίο θα γίνει !!!
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια