Υλικά
·
1 κιλό
σαρδέλες, καθαρισμένες
Σε ένα
μπλέντερ μέσα βάζουμε και χτυπάμε καλά :
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1½ κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας σας
- 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη ή λίγο μπούκοβο
- 2 κουτ. γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- ένα σφηνάκι ούζο
Εκτέλεση
Ανάβουμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C, στον αέρα. Στο μπλέντερ ανακατεύουμε το μισό από το ελαιόλαδο μαζί με όλα τα υλικά για το μπλέντερ και αφού τα χτυπήσουμε καλά, την πάστα αυτή που θα κάνουμε, την ρίχνουμε στις σαρδέλες και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα. Λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ένα ταψί και στρώνουμε τις σαρδέλες σε μία στρώση στ ταψί μας . Τις ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα .
Καλή επιτυχία !!!
Ανάβουμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C, στον αέρα. Στο μπλέντερ ανακατεύουμε το μισό από το ελαιόλαδο μαζί με όλα τα υλικά για το μπλέντερ και αφού τα χτυπήσουμε καλά, την πάστα αυτή που θα κάνουμε, την ρίχνουμε στις σαρδέλες και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα. Λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ένα ταψί και στρώνουμε τις σαρδέλες σε μία στρώση στ ταψί μας . Τις ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα .
Καλή επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου