ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ!!! ΑΠΟ ΤΗΝ CHEF ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ !!!




ΥΛΙΚΑ
• 1,5 κιλό κολοκύθα τριμμένη
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας
• 250 γρ. Βούτυρο ( ένα πακέτο δηλαδή φρέσκο )
• 1 φλ. ζάχαρη
• 1 φλ. σταφίδες ξανθές
• 1 φλ. καρύδια χοντροτριμμένα
• 1/2 φλ. σιμιγδάλι
• 1 Κ. κανέλα
• 1/3 Κ. γαρίφαλο
• 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
• ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι ( προαιρετικά αλλά την απογειώνει την πίτα σας  )

Για το σιρόπι:
• 2 φλ. ζάχαρη
• 2 φλ. νερό
• χυμός από μισό λεμόνι
• 1-2 ξύλα κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στρίβουμε καλά την κολοκύθα και την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τα καρύδια, τις σταφίδες, τη φρυγανιά και το ξύσμα. Ανακατεύουμε απαλά. Απλώνουμε δύο φύλλα στον πάγκο και τα αλείφουμε με μπόλικο λιωμένο  Βούτυρο. Βάζουμε λίγη γέμιση κατά μήκος και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και μετά σε σαλίγκαρο. Απλώνουμε τις στρογγυλές πίτες σφιχτά μέσα σε ένα ταψί αλειμμένο με Βούτυρο. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε την πίτα να είναι χλιαρή και την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε την πίτα να τραβήξει το σιρόπι για 30 - 40 λεπτά.
**Εγώ σήμερα αποφάσισα να την κάνω σαν μπακλαβά και έστρωσα τα φύλλα στο ταψί :
4 κάτω , στρώση από τον γόμο την μισή ,  
Μετά άλλα 4 στην μέση , πάλι τον υπόλοιπο γόμο και άλλα 4 φύλλα από πάνω
Η διαδικασία είναι η ίδια για το άλειμμα των φύλλων και το ράντισμα από πάνω
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια

  1. Αχ τι μου κάνετε Chef!! ... μου άρεζαν πολύ τα γλυκά αλλά τώρα μου τα έχει απαγορεύσει ο γιατρός !! παρ όλα αυτά θα την δοκιμάσω να την κάνω στριφτή ...όπως θυμάμαι από την μητέρα μου...μόνο να ρωτήσω πόσο φρέσκια πρέπει να είναι η κολοκύθα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλώνουμε 2 φύλλα λέτε. Το ένα πάνω στο άλλο; μα αν βάζουμε διπλα φύλλα θα βγουν λίγα ρολά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου