Ρώσικη Σαλάτα … Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου!!!




Υλικά

Πατάτα βραστή 
Καρότο βραστό  
Αγγουράκι τουρσί πίκλες
Κόκκινη πιπεριά  
Πράσινη πιπεριά  
Γαλοπούλα βραστή
Αρακά
Αυγά βραστά
Κρεμμύδι ξερό
Καλαμπόκι.
Όλα τα υλικά μας κομμένα σε μικρά καβάκια και από μια κούπα ή ποτήρι
Αλάτι – πιπέρι κατά βούληση

Για τη σώς
Μαγιονέζα μια κούπα ή ποτήρι
Γιαούρτι στραγγιστό  μια κούπα ή ποτήρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τον αρακά και τα αβγά (σφιχτά).Όταν βράσουν τα λαχανικά, τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα βρέχουμε με παγωμένο νερό (και παγάκια) για να σταματήσει ο βρασμός… που συνεχίζεται και εκτός κατσαρόλας και να παραμείνουν τα χρώματά τους ζωντανά και η σάρκα τους σφιχτή.  Κόβουμε όλα τα υλικά σε μικρά, κομψά κυβάκια (μπρινουάζ) δηλαδή πατάτα, καρότο,  κόκκινη πιπεριά, πράσινη πιπεριά. Όλα, εκτός από τον αρακά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά έξω από το ψυγείο, για να μη νερουλιάσουν.
Ψιλοκόβουμε επίσης τα κρεμμύδια, το αγγουράκι τουρσί, τη  γαλοπούλα και προσθέτουμε το καλαμπόκι
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρά με τα χέρια μας, για να μη διαλυθούν. Αλατοπιπερώνουμε. Στην συνέχεια κάνουμε μια σως μαγιονέζας- γιαουρτιού και  βάζουμε κουταλιά - κουταλιά μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε.
Καλη επιτυχια !!!

Σχόλια