Λικέρ αρμπαρόριζα !!! Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου !!! Είναι ένα πολλή εύκολο, νόστιμο, ελαφρύ και δροσερό πότο!!!
ΥΛΙΚΑ
1½ λίτρο ρετσίνα
40 φύλλα (με
το κοτσανάκι τους τα βάζω εγώ) αρμπαρόριζα πλυμένα και καλά στεγνωμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την ρετσίνα την ζάχαρη και τα
φυλλαράκια, σε ένα μπουκάλι μεγάλο ή σε μεγάλο βάζο, το κλείνουμε καλά και τα
ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε σε
δροσερό μέρος για 1 μήνα και στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε ( κουνάμε το
μπουκάλι ή το βάζο μας, κάθε μερα -σχεδόν ) να διαλυθεί η ζάχαρη καλά.
Μετά από
αυτό το διάστημα , αφαιρούμε τα κλαδάκια και φιλτράρουμε το λικέρ ,
περνώντας το από πυκνό τούλι ή φίλτρο του γαλλικού καφέ
και είναι
έτοιμο να το απολαύσουμε !!!TIPS
Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ροζέ ή κόκκινο κρασί ξηρό πάντα !!! Αν σε περίπτωση χρησιμοποιήσετε κάποιο γλυκό ή ημίγλυκο κρασί ... ΠΡΟΣΟΧΗ στην ποσότητα της ζάχαρης που θα βάλετε !!!Επίσης αν θέλετε να το κάνετε ποιο «πικάντικο» μπορείτε να βάλετε διάφορα μπαχαρικά όπως : κανέλα , γαρίφαλο ,αστεροειδή γλυκάνισο ,μοσχοκάρυδο και ότι άλλο σας αρέσει !!!
Καλή επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου