Λικέρ αρμπαρόριζα !!! Από την CHEF Αγγελική Σταυρίδου !!! Είναι ένα πολλή εύκολο, νόστιμο, ελαφρύ και δροσερό πότο!!!



ΥΛΙΚΑ

 1½ λίτρο ρετσίνα
40 φύλλα (με το κοτσανάκι τους τα βάζω εγώ) αρμπαρόριζα πλυμένα και καλά στεγνωμένα
500γρ. ζάχαρη

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Βάζουμε την ρετσίνα την ζάχαρη και τα φυλλαράκια, σε ένα μπουκάλι μεγάλο ή σε μεγάλο βάζο, το κλείνουμε καλά και τα ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 1 μήνα και στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε ( κουνάμε το μπουκάλι ή το βάζο μας, κάθε μερα -σχεδόν ) να διαλυθεί η ζάχαρη καλά.
Μετά από αυτό το διάστημα , αφαιρούμε τα κλαδάκια και φιλτράρουμε το λικέρ ,

περνώντας το από πυκνό τούλι ή φίλτρο του γαλλικού καφέ
και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε !!!
TIPS
Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ροζέ ή κόκκινο κρασί ξηρό πάντα !!! Αν σε περίπτωση χρησιμοποιήσετε κάποιο γλυκό ή ημίγλυκο κρασί ... ΠΡΟΣΟΧΗ στην ποσότητα της ζάχαρης  που θα βάλετε !!!Επίσης αν θέλετε να το κάνετε ποιο «πικάντικο» μπορείτε να βάλετε διάφορα μπαχαρικά όπως : κανέλα , γαρίφαλο ,αστεροειδή γλυκάνισο ,μοσχοκάρυδο και ότι άλλο σας αρέσει !!!




Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια