Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και αυγολένομο !!!



ΥΛΙΚΑ
10 μέτρια κολοκυθάκια
500-600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο
1 κρεμμύδι περασμένο από τον τρίφτη
½ ποτήρι ρύζι Καρολίνα
1  αυγό
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι – πιπέρι
½ κουτ. γλυκ. Τζίτζερ σκόνη ή φρέσκο ακόμα καλύτερα (αν θέλετε )
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο
Για την σάλτσα
2 αυγά
2 λεμόνια τον χυμό τους
1 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
Ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού αδειάσουμε και καθαρίσουμε τα κολοκυθάκια μας ,ετοιμάζουμε την γέμιση τους
Σε μια μπασίνα βάζουμε τον κιμά ,το ρύζι, το αυγό, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το αλάτι , το πιπέρι, το τζίτζερ ( αν θέλετε ) , το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά αυτά να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Αμέσως μετά γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας με το μίγμα και τα στρώνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Βάζουμε στην κατσαρόλα μας νερό, μέχρι να σκεπαστούν τα κολοκυθάκια μας , ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο , αλάτι , πιπέρι και για περισσότερη γεύση βάλτε μέσα το ξύσμα από το ένα σας λεμόνι … θα ενθουσιαστείτε από το αποτέλεσμα!!!  Βάλτε από πάνω ένα πιάτο ώστε να κρατάει τα κολοκυθάκια σταθερά μέσα στην κατσαρόλα και να μην σας διαλυθούν. Αφήστε τα να βράσουν για 40 λεπτά περίπου ( θα τα βλέπετε κιόλας ) και μόλις είναι έτοιμα κάντε το αυγολέμονο σας … αφού πρώτα βγάλετε το πιάτο που έχετε μέσα στην κατσαρόλα σας . Στο μούλτι  χτυπάμε τα αβγά με τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ , ενσωματώνουμε με  ζουμί από το φαγητό μας ώστε να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία και  να μην μας κόψει το αυγολέμονο, το δίνουμε μια βράση και σερβίρουμε.
TIPS
·         Βάλτε  μέσα στο ζουμί το ξύσμα από το ένα σας λεμόνι … θα ενθουσιαστείτε από το αποτέλεσμα!!!
·         Για το μίγμα που αδειάσατε από τα κολοκυθάκια , μην το πετάξετε … κάντε κολοκυθοκεφτέδες !!!
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια